Ами опитай да видиш. Зависи и от дебелината на проводника, ако си на ръба, още променливото ще падне леко. Върху греца, ако е с обикновени диоди ще се "загубят" още 1-1,2V. Тук разковничето могат да бъдат Шотки диоди за голям ток, но така или иначе от намотка за директно отопление посмъртно не можеш да изкараш напрежение, годно за стабилизация. Е, има и Low-drop стабилизатори, които искат малка разлика между вход и изход, но са скъпички. А е все тая. Може да се ползва друг похват, но аз не съм опитвал това. Братчетата от Китай предлагат почти без парички Step-uo и Step-doun DC-DC преобразователчета. С едно такова (Step-up) тоя проблем може да се реши. Само че аз винаги съм бил крайно скептичен към използването на импулсни захранвания за аудио. Искат се много крути мерки за да се избегне проникването на ВЧ смущения в захранваните стъпала. Но може пък да се опита. Та пак казвам с готов траф е леко трудно да се постигнат идеалните захранващи напрежения. Аз поне досега винаги съм се сблъсквал с този проблем. Налагало се е да се ползват гасящи резистори, които пък греят и хабят енергия. От друга страна конструирането и произвеждането на необходимият за даден проект траф си е един не малък разход. Та заигравките никак не са малки.