По-нататък ще продължа с експериментите. За съжаление нямам два уреда, така че засега няма как да измеря и напрежението. А защо го казах това с тока над 25 ампера, макар и наизуст. Преди, като си играех доста с винтовертите и различни литий-йон и липо батерии, за най-голямата ми макита (продадох я, защото беше много тежка) бях взел едно липо с 30 ампера ток. Помня, че и тя клякаше при определени обстоятелства.
Иначе пробиването далеч не е най-тежкият режим за работа на един винтоверт, пък било то и с 18 мм. Вчера дупчих с 25 мм и моят си пееше. Бройката също не е драма. По 1000 винта на ден 4х50 съм слагал и то с една батерия. Най-тегаво е завиването на сериозните винтове, особено когато си на втора скорост. Аз въобще не се свеня да бия 6х100 на втора, но при 6х150 задължително на първа. Не съм прощавал и на 8х100 в чам, когато се е налагало.
Много такива машини са ми минавали през ръцете, въпреки че ми е хоби. И за пореден път бих казал, че външното захранване е добра идея, но само ако човек иска да се занимава с нещо. Ако обаче търси функционалност, има много по-удачни решения. Може и аз да съм сбъркан, но се стремя около мен да няма кабели по време на работа. Винтовертите ми (а те са 4) са на батерии, зегето, сабленият трион, импактът - също. Сега дебна и за флекс на батерии, ама цените хвърчат в небесата, а и искам да е безчетков :-)