Проблемът с лошият контакт на превключвателя на обхватите реших трайно със спрей „Kontakt 61”. Убедих се, че това е спрея, както прочетох в немските сайтове. Вече няколко месеца откакто съм го пръснал и няма никакви проблеми. Не се налага да превключвам по няколко пъти за да получа добър сигнал.
EF9 по едно време окъси 2-ра с 3-та решетка, като я чукнах се оправи, но я замених с нова.
Замених и мрежовия кабел с нов с текстилна оплетка и подходящ щепсел.
Драган ми помогна като ми направи от текстолит ръкохватките за тонкоректора и превключвателя на обхватите, аз ги полирах и лакирах. Станаха бижу. Благодаря ти Драгане!
Икономичният режим работи след като ремонтирах превключвателя, беше счупен. Тук си позволих леко отклонение от оригинала, което много рядко правя, но така много ми хареса. По схема в икономичен режим се включва допълнителен резистор 4,1 К във масата и гасят скалните лампи. Чувствителността обаче се запазва, разбира се силата на звука леко намалява. Аз включих един диод паралелно на контакта за скалните лампи, така в икономичен режим светят на 3V и радиото не окьоравява напълно.
Радиото е добре настроено, можете да чуете клипа по-надолу. Приемането е в центъра на Пловдив. На КВ и СВ с вертикална жица около 15 м от 11-ти до 16-ти етаж, изнесена успоредно от фасадата на 1,5м разстояние от нея. Разбира се със съгласуващи трансформатори и сигнала до радиото закаран с коаксиал. На ДВ с Mini-Whip на покрива, която дава по-добър резултат на този обхват. Тук трябва да кажа „Благодаря ти Биляне, приятелю!”
КВ:
/>СВ:
ДВ: