Здравейте,
То стоманеното жило е точно за тези цел на този тип коаксиален кабел, но въпроса е къде в панелка ще го заземявате. Ако въпросното заземяване ще вкарва повече шум, от колкото стоманения кабел приема само ефирно, а си приемна доста сериозно всичко, няма голям смисъл, но ако можете да направите добро RF заземяване, тогава би трябвало да е много по-добре от към приемане. Поне това ми е мнението, може и да греша. Аз лично съм фен на чоковете - без тях не става. Всеки кабел, който не се заземи или не му се сложат чокове от двете страни, си е антена. Коаксиала, който върви вертикално надолу (и наклонен да е, пак е с вертикална поляризация) си приемна предимно вертикално поляризираните локални смущения доста сериозно. Без чокове и без заземяване, въпросното стоманено жило, което влиза до радиото си е пасивен излъчвател долу при радиото на същите тези смущения. По тази логика, ако не можете да го заземите правилно, по-добре ще е без такъв кабел със стоманено жило. Защото докато по-гъвкав кабел може да намалите в пъти проблемите с навиването на чокове, то единственото решение да не вкарва излишни бози на подобен кабел е много качествено високочестотно заземяване, което е доста сложно постижино в панелки. Успех в конструирането.
Поздрави,
lz3sf