| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Да направим от старата си кола ЕЛЕКТРОМОБИЛ  (Прочетена 85292 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен NHB

• Квантов генератор
  • Публикации: 913
  • Населено място: Варна
Re: Да направим от старата си кола ЕЛЕКТРОМОБИЛ
« Отговор #150 -: 30 Юли, 2020, 13:40:37 »
Адрияне, тази перка ти пречи на видимостта. От нея полза няма, само загуби. Тоест - не съм съвсем прав. Има полза: понеже търсиш съмишленици, да знаеш, че всички, които са ти харесали перката, нямат никаква представа от тази работа и съответно не търси от тях технически съвети. Е те т'ва е ползата ти от перката...
Това, дето са ти казали колегите за рекуперацията, е много важно, но то вероятно вече е направено - като функция на електронния блок, който задвижва двигателя ти. Едва ли китайците не са го направили. Но в колата ти има още трески за дялалне: за какво ти е този акумулатор, който се опитваш да заредиш със слънчевия панел??? Махай го, не е нужен. Трябва ти степ-даун преобразувател за да понижиш напрежението от основния акумулатор и така да захраниш фарове, мигачи и всичко останало. Слънчевият панел не е излишен, но трябва да зарежда основния (единствения) акумулатор, пак със съответния преобразувател. Добре е да махнеш крушките и да ползваш светодиоди...
Това с перката е като да си произвеждаш сам електроенергия с генератор, който задвижваш с електромотор, който захранваш с енергия от Енергото. Как мислиш, дали ще ти излезе така по-евтино??? 

Неактивен Torpila

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 4
  • Населено място: София
« Отговор #151 -: 30 Юли, 2020, 18:27:22 »
Вие понеже знаете всичко как става, не опитвате нищо по-различно и цял живот не постигате нищо освен да сте инженери. Защо да го правя с понижаващият модул като съм доволен от сегашната система, която е и много по-интересна. Най-високата точка на тая перка по права линия стига на височината на чистачките, спри да ми говориш глупости! Другите тъпотии не съм ги чел дори дето изхвърли надолу.

Разлаяхме псетата.

Неактивен BatKoce

• Квантов генератор
  • Публикации: 508
  • Населено място: Ракитово
    • velevel
« Отговор #152 -: 30 Юли, 2020, 19:51:13 »
... не опитвате нищо по-различно и цял живот не постигате нищо освен да сте инженери...

Ами аз не съм инженер и през повечето време се опитвам да направя нещо по-различно, но в случая трябва да се се съглася с "горките неподготвени инженери". Наистина има технически решения, които са измислени от хора без висше образование, но преразглеждането на фундаментален физичен закон е нещо много по-различно от проектирането и създаването на някакво техническо изделие. Законът за запазване на енергията е фундаментален физичен закон, който действа в познатата на човечеството природа. Да създадем устройство, което не се подчинява на този закон, ще е постижение многократно надхвърлящо разделянето на атома...

Торпила, ако си създал работещо устройство, което не се подчинява на закона за запазване на енергията, ще съм горд да се включа в твоя проект. Единственото ми скромно условие е да докажеш работоспособност на изделието с чист резултат от измерване.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #153 -: 30 Юли, 2020, 20:05:17 »
Според мен това лесно може да се докаже. Трябва да се направят 3 експеримента:
1. Колата както е в момента с перката и всичко се зарежда на 100% и се кара по конкретен установен маршрут до достигане на някакъв критичен разряд на батерията. Отчита се пробега.
2. Премахва се изцяло перката и отново след 100% заряд се кара по същия установен маршрут да дастигане на същия критичен разряд на батерията - пак се отчита пробега.
3. Перката се оставя на мястото, но вместо да зарежда батерията на колата, се натоварва с еквивалентен товар който отоплява околната среда. Пак се тръгва от 100% заряд по установения маршрут и се отчита пробега.
Трябва всеки път да се стараете да поддържате еднаква скорост на каране за да бъдат възможно по-еднакви трите пробега от към енергоразход за движение.
Тези напълно реално изпълними експерименти ще ви дадат много добър поглед върху реалното положение и реалното влияние на перката отпред. От разликите между експеримент 1 и 2 ще се види качествено дали перката помага, пречи или нищо не прави. Експеримент 3 е по-скоро за доказване на зависимостите и следва да даде информация до колко генерираната от перката енергия успява да влезе в батерията и какви загуби има в този процес. С радост бих искал да видя данните от тези експерименти. Ще струва само 3 цикъла заряд-разряд на батерията.
Поздрави!
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
« Отговор #154 -: 30 Юли, 2020, 21:00:45 »
Момчета, не знам защо изобщо я коментирате тази тема. Всеки който е изкарал 8ми клас и е внимавал в часовете по физика, знае че това с перката е пълна глупост и има стойност само като камуфлаж, при това вероятно увеличава разхода на енергия.
Митко, в миналото по канал Дискавъри, имаше едно предаване "Разбивачи на митове". Там експериментираха кой ще изхарчи повече бензин - с отворени прозорци или с включен климатик. Накрая резултата беше в статистическата грешка. Та автора на темата, да се обърне към този екип(ако още съшествува), там ще се заемат да докажат всяка щуротия!  :master2:

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 651
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #155 -: 30 Юли, 2020, 22:13:37 »
 :off:
имаше едно предаване "Разбивачи на митове". ..... Та автора на темата, да се обърне към този екип(ако още съшествува), там ще се заемат да докажат всяка щуротия!  :master2:
само за информация, на 14.07.2020 г. почина Електроинженерът на предаването "Ловци на митове"(Mytbhbusters) - Грант Имахара
 :off:
А по темата - понеже младежа се регистрира тук да обясни колко сме невежи - не се надявайте на експерименти. Щом работи - значи работи - това са аргументите ;) Жив и здрав, дано надмине Тесла по продажби :)

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #156 -: 31 Юли, 2020, 13:17:36 »
Аз му го писах, да може сам за себе си да направи експеримент който ще му даде много полезна информация да осмисли как са нещата в реалната ситуация при него. Но както казваш, шанса да тръгне да експериментира е клонящ към 0.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен NHB

• Квантов генератор
  • Публикации: 913
« Отговор #157 -: 31 Юли, 2020, 22:24:26 »
Младежът все още няма с какво да експериментира. Перката върти някакъв генератор, вероятно двигател с четки и постоянни магнити, и кабелите от него отиват само към една 100 ватова крушка, сложена на таблото за да се вижда че някак свети. Няма нищо друго. Едва ли има познания как да използва генерираната енергия за да зарежда акумулатора. Всъщност това не е проста работа и изисква инженерни познания ако трябва да се направи ефективно. Та не знам дали не е по-добре да запише електроника в Софийския, че иначе ще трябва да се моли на някой тъп инженер...
То, всъщност, какво е да си инженер? Учиш едни 5 години, взимаш някакви 30-40 изпита, правиш дипломна работа и накрая ти дават диплома. И какво, вече си тъп и ограничен? Няма такова нещо. Никой не ти дава нищо насила, много малък процент от завършилите станаха способни инженери. Никой не стана по-тъп и по-ограничен, отколкото си бяхме поначало. На онези, които имаха познания преди университета, им беше интересно и полезно, а другите показаха упоритост и си взеха изпитите. Никой не се запали по електроника по време на учението. Голям процент отпаднаха по пътя или прецениха, че това не е за тях.
Няма значение дали имаш диплома. Единственото, което има значение, е да можеш да мислиш и да решаваш технически проблеми. Опитът много помага, теорията също, но нищо не става без способността да измисляш работещи решения. Никой не може да те научи на това, трябва да го имаш вътре. Та, ако мислиш че си от тези, що не се пробваш? Те сега взимат и без приемни изпити...

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
« Отговор #158 -: 01 Август, 2020, 00:57:48 »
Не ми стана ясно защо му се връзвате.Човека дошъл да ограмотява като пастор в индианско племе :) Четири поста и два от тях с обиди към съфорумниците. Имахме преди време един Пепеоне.
Не оцениха " завършилите през комунизъма" Не че трабито не изглежда леко футуристично с тая перка отпреде.Изглежда интересно и е вложен доста труд и средства,но файдата от тая въртележка е меко казано съмнителна.Закона за запазване на енергията едва ли са го отменили като преименуваха ВМЕИ в ТУ.Не сме Ловци на митове,а технически форум.Поредната заявка за перпетум мобиле.

Неактивен ценков

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 31
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #159 -: 01 Август, 2020, 08:07:04 »
    Тоя пич е плагиат! Същия проект го предложиха преди 5-6 години едни 8/осмокласници/ от Враца.

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: България
« Отговор #160 -: 01 Август, 2020, 09:52:55 »
Илюзията е много голяма. Няма как да го убедите.                                                               
     Сам си е повярвал.

Неактивен BatKoce

• Квантов генератор
  • Публикации: 508
  • Населено място: Ракитово
    • velevel
« Отговор #161 -: 01 Август, 2020, 10:44:16 »
Илюзията е много голяма. Няма как да го убедите.                                                               
     Сам си е повярвал.

Аз за това се опитвам да го убедя да измерва и изследва. Така няма да има нужда някой да го убеждава. Резултатите от измерванията винаги ще са му от полза. Или сам ще разбере, че не е прав, или ще докаже твърденията си.

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
« Отговор #162 -: 01 Август, 2020, 12:02:16 »
Cancel Generation - всичко преди мен е капут, аз виждам всичко, което са недогледали преди мен, изпълнен съм със светлината на провидението! Не ми трябва тяхната умряла наука, вижте до къде ни докара. Отказвам да се движа в техните мисловни граници, защото там съм затворник, а тук, отвън съм щастлив и свободен да превърна всяка фантазия в реалност само със силата на волята си. Човекът е с нула критическо мислене, твърде много Хари Потър е поел, готов за титлата млад трансхуманист. За него няма причина и следствие, обекта и субекта са унищожени, има само амалгама от хвъркати идеи и емоции. И за това и обижда нас, защото гротескно му престъпваме Тавистокския и Удстокския морал на "зелен" джентълмен и му плюем върху проекта, че бил недомислен. Срещал съм много такива като него, със същия подход, идеи, поведение и отношение към градивна критика. Не му се сърдете и не му се връзвайте, защото срещу вас не стои логиката и разума, а вярата в способността на човеката душа да материализира желаното. Не можеш да спориш с инертно тегло. Ето това ни направиха изродите от запад, съсипаха образованието, мисленето на децата, техните дедуктивни и когнитивни способности, с които се раждат. Системата от ясла до университет, медиите, средата - всичко това води до ерозия на бъдещето. Не се съмнявам, че ако намерим още 100 като него, поне 60-70 ще се навият да вложат в един стартъп с примерно име "Дидие - трабанта на Карлсон" поне по 100$ на месец.
На това му казват Makebelieve Generation.
Нищо, слава Богу не са много чак толкова отнесените. Все пак сме българи, а не шведи или немци, например. Там е просто трагедия. И не мисля, че човекът реално се опитва да ни обиди, това е защитното помахване на уплаха, а не зъбите на агресията.  В крайна сметка кой от вас тук може да бъде обиден от човека с трабанта с перката отпред?
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен триод

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #163 -: 02 Август, 2020, 08:47:17 »
Интересен проект е този трабант. То и един приятел от квартала си направи турбокомпресор на автомобила, като постави няколко вентилатора от стари компютри, последователно един след друг в тръбата, която захранва двигателя с въздух. Дали пък тези хора един ден няма да напишат нови физични закони? А колко хубаво би било земята да стане отново плоска.

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1130
« Отговор #164 -: 02 Август, 2020, 22:05:14 »
Какво невежество,не сложили перка.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |