| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Да направим от старата си кола ЕЛЕКТРОМОБИЛ  (Прочетена 85304 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
Re: Да направим от старата си кола ЕЛЕКТРОМОБИЛ
« Отговор #45 -: 30 Август, 2013, 11:56:12 »
Не имаше предвид че тази конструкция изобщо не е подходяща! Това е абсолютно АБСУРДНА идея с магнитите. Просто я забрави, изобщо не е там истината, всичко което можеш да направиш е да поставиш електромотор. Но по мое скромно мнение скоростната кутия трябва да се махне, в нея има много загуби, макар че облекчава много режима на електромотора. За мен истината е в колекторен електромотор с импулсно управление, и задължително регенериране на енергията при спиране, което ще наложи и наличието на суперкондензатор където да се съхрани бързо голямото количество енергия при спиране за кратко време, и после постепенно да се върне в батерията. Като цяло ДВГ не е с толкова ниско КПД, достига 25 - 35 процента при различните двигатели, не забравяйте че почти цялата електроенергия която използваме се получава от топлинна енергия чрез парни машини с максимално КПД 31%. Така че просто енергията съдържаща се в горивата, енергията на ядрения разпад и т.н. е топлинна, а тя не се превръща лесно в какъвто и да било друг вид енергия. Електроенергията вече е друга работа, тя е много по-ценна точно заради лесното и ефективно превръщане в различни други видове енергия, но електроенергията не пада от небето, нито от някъде другаде, единствено във ВЕЦ електроенергията не се получава от топлина, но погледнато в макро мащаб един ВЕЦ е в същност слънчева централа, която съотнесена към площта и попадащата слънчева енергия също е с много ниско КПД.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
« Отговор #46 -: 30 Август, 2013, 11:59:15 »
И това няма да помогне, за да бъде ефективен такъв ел.двигател (с бутала), трябва или хода на буталото да бъде 1-2 милиметра, или около самото бутало да бъде бобината, т.е. буталото да се явява като сърцевина в бобина, това е вече електромагнит.

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
« Отговор #47 -: 30 Август, 2013, 12:14:00 »
Точно така, няма да помогне.
forestmen, би било хубаво да хвърлиш едно около на някоя книжка за електрически машини. Или по-добре на някой сайт в нета. Има доста хубави обяснения на процесите в електродвигателите и въобще всички магнитомеханични преобразователи.
Ще разбереш, че магнитните полета могат да бъдат впрегнати да ни сулжат само в строго дефинирана и контролирана среда, каквато е електромотора. Там наистина става въпрос за милиметри между движещите се части, и това минимално разстояние е само един от многото предпоставки за високо КПД. Дори формата на междините, материалите, формата на магнитопроводите, начинът на навиване на бобините, всички, всичко. По един електромотор има над 50 електрически, магнитни, материални и конструктивни параметри, които са в баланс и са плод на много наука и практика.
Да сложиш бобина да ти дърпа буталото в колата е абсурдно.
Или го вземи на доверие, или почети, сам ще се убедиш.
 :hi:
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1039
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
« Отговор #48 -: 30 Август, 2013, 12:19:23 »
Промени малко еидът на това бутало.
Направи го от няколко магнита. Монтирай около него бобините и готово.
Имаш нещо като електродеигател.Двигателят със вътрешно горене е предвиден да работи със газове-и то при голямо налягане при запалвене.Магнита е слаб няма да успее да върти само него на празен ход.Виждал съм извадена биела през блока за по-лесно.
:D
Представиси за каква сила става дума.

Неактивен forestmen

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 0
  • Населено място: Dobrich
« Отговор #49 -: 30 Август, 2013, 12:58:36 »
Благодаря на всички, трябва да кажа, че аз самия невярвах това да е толкова просто, защото аз не смятам, че съм толкова умен, че да измисля нещо което другите да не са мислили в/у него, но все пак това ме ядеше отвътре  :flag_of_truce:
ahedproductions благодаря за съвета, но повярвай ми четох книжки, гледах клипове, но като всеки фантазиор тайничко се надявах тази идея да е възможна.
« Последна редакция: 30 Август, 2013, 13:03:52 от forestmen »

Неактивен forestmen

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #50 -: 30 Август, 2013, 13:35:08 »
А ето откъде ми хрумна всичко:
Между другото за българистите в бързината съм написъл "фантазиор" вместо "фантазьор", ако може да ме извинят.
« Последна редакция: 30 Август, 2013, 13:46:51 от forestmen »

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #51 -: 30 Август, 2013, 17:27:59 »
Гледаш грешните видеоклипове и въобще се връзваш на глупости :) С риск да се повторя ще дам линк към един видеоклип. След като го изгледаш се надявам да осъзнаеш истината:
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

• Адронен колайдер
  • LZ1SWE
« Отговор #52 -: 31 Август, 2013, 09:10:13 »
Ами малко е трудно да различиш пълната глупотевица от научните факти в ютюбата. Толкова пъти съм се хващал на въдицата на толкова много хора дето нямат какво да правят...и все пак се изисква знание да направиш разликата. forestmen, не става дума за това дали си умен!!!  :) Точно това предизвиква тъпите изказвания и обидите по тази сложна тема. Не става дума за ум а за ерудиция по темата. Много хора не правят разлика между интелект и ерудиция. Сигурен съм, че можеш да измислиш нещо невиждано и нечувано! Всички сме гениални по един или друг наичн. Важното е по човешки начин тези, които знаят да помогнат на тези, които не знаят. А и мен всеки ден ме учат по нещо и разбирам, че знанието е мярка безразмерна и неопределена с граница.  :hi:  :master2:

Неактивен forestmen

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #53 -: 02 Септември, 2013, 12:16:42 »
Извинявай те, че може би спамя форума, искам да Ви кажа, че аз не се имам за по-умнен от всеки средно статистически интелигентен човек. Показах тази моя идеа, не за да се правя на умен, а защото се надявах тук да видя изказвания на по-ерудирани от мен хора, които да ме оборят с факти, а не само с изказвания от сорта на: "ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ и това е" и "ВЕЧЕ ИМА ИЗМИСЛЕН ЕДИ-КАКЪВ СИ ДВИГАТЕЛ". Ако ние хората не разсаждаваме и върху нещо нестандартно може би още щяхме да се предвижваме с волски каруци. Ще Ви дам само един пример: Все още се смята, че телепортирането е невъзможно, но през далечната 194.... и някоя си година (непомня точно коя е годината), Никола Тесла с проекта си "Филаделфия" е успял да телепортира боен кораб. Мислите ли, че на планетата Земя всичко вече е открито и доказано. Разбира се аз съм мнооооооого далеко от умствения потенциал на Тесла, но се надявах, ако се съберем повече хора мислещи нетрадиционно, може да се сътвори нещо хубаво и полезно. Без грешки няма успехи.
« Последна редакция: 02 Септември, 2013, 12:25:45 от forestmen »

Активен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
« Отговор #54 -: 02 Септември, 2013, 13:54:12 »
Все още се смята, че телепортирането е невъзможно, но през далечната 194.... и някоя си година (непомня точно коя е годината), Никола Тесла с проекта си "Филаделфия" е успял да телепортира боен кораб.

Това съм го чувал, както и електрическата кола на Тесла която черпи енергия от етера, вакуума или каквото там се сетите...работела с една малка кутия с няколко радиолампи...
За мен това са само приказки...
От тогава е минало доста време и все още НИКОЙ!!!!! не е успял да постигне поне малко от това...не вярвам /не че има значение/
Това са само измислици, поне за мен.
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #55 -: 02 Септември, 2013, 17:32:27 »
Това за Тесла са си абсолютни митове, от които самия Тесла ако можеше да ги чуе щеше да се обиди. Той е гениален изобретател дал изключително много неща на науката и техниката, но да му се приписват дивотии като този прочут електромобил и телепортиране на бойни кораби си е проява на неуважение. Айде стига сме пълнили форума с боза. Достатъчно хора обясниха с преки доказателства защо този двигател няма да работи с магнитите, но явно ти не си убеден.

• Адронен колайдер
  • LZ1SWE
« Отговор #56 -: 02 Септември, 2013, 18:08:42 »
Божке, една дискусия на тема електромобили, в която всички са съгласни, че за надменност няма място! УРА!  :drinks:
Не е въпроса в измислянето - надали ще измислим нещо. Пос скоро всичко е въпрос на разпространение на знанията. Колкото повее хора са убедени в правотата на каузата, толкова по-бързо електромобилите ще се появят по пътищата масово. И никой няма да ни залъгва с хибриди (тоталната свинщина!), със скапани едноместни бракми с оловни акумулатори и със какви ли не трикове, измислени от същите тези хорица, които изкуствено влияят на цените на силиция и лития, за да няма евтини слънчеви панели и евтини батерии. Те имат влиянието и парите да изкупуват безценни патенти за евтини и гениални технологии, и да ги заключват някъде завинаги. Нека всички знаят какво е НОРМАЛЕН електромобил, който не се различава много т колите, с които са свикнали. Нека любопитните опознаят технологията.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #57 -: 02 Септември, 2013, 20:18:00 »
Аз обаче съм склонен да вярвам в на Н. Тесла изобретенията за които се носят легенди. Не вярвам, че не е възможно ефективно безжично да се пренася енергия, ние сме затънали във века на жиците, далекопроводите и т.н. Всичко е така както казва колегата преди мен, изкупуват се патенти и се засекретяват, погребват се за да не пречат на установения ред и печалба.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #58 -: 02 Септември, 2013, 20:24:31 »
Темата е много интересна,за Никола Тесла има много истини и много легенди.Чета всичко с интерес и е много приятно че форума има любознателни и интелигентни люде.Моля въздържайте се от остри реплики :)

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #59 -: 02 Септември, 2013, 20:37:01 »
И досега няма категорично обяснение за какво е служила кулата в Уордън клиф, защо военните я разрушават.

http://novinar.bg/news/45-zabraveniiat-nikola-tesla_MzY1OTsxMQ==.html

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |