Kolev, вземи си такава "пластмасова платка" с отвори (breadboard), която мисля ще ти спести много време в безкрайните експерименти с микроконтролери и цифрови схеми. С помощта на къси проводници (добре е да са с щифтови накрайници) си правиш връзките, като можеш скоростно да променяш конфигурацията на връзките между компонентите в бъдещата принципна схема.
Мисля, че е още по-добре свързващите проводници да са самоделни. Аз изхвърлих един комплект готови китайски проводничета (много лошокачествени), друг запазих (на втората снимка), а още два комплекта с разноцветни проводници (50-100 бр.) си направих с контактни щифтове от комп. платки и термошлаух.
Признавам си: преди време подценявах този вид монтаж (вероятно заради възможните лоши контакти, паразитни капацитети, индуктивности ..., въобще на пръв поглед: "паешки" монтаж
). Мой приятел казваше: "Пробвай! Става за тестове." Аз не, та не ... Сега монтажът ми е любим и за някои конструкции схемата "престоява" "нахвърляна" там седмици, месеци ... (и повече
) докато я прехвъря (с вече работеща принципна схема) на платка. Дори за мое изумление прости ВЧ генератори на 4-20 MHz "тръгват" там.
С връзките "по редове" и "по колони" се свиква бързо.
Това изделие не е скъпо и мисля няма да ти е излишно в домашната "лаборатория".