Тази информация ми е много важна. Това, което си харесах е около 120 долара, дано да ми се размине митото.
Не ти трябва посредническа фирма при купуване и плащане, само ще си дадеш парите.
Съветвам те да провериш дали стоката я няма на
http://www.ebay.co.uk/, и продавача да е от Англия (респективно от ebay.de ), тогава можещ да се възползваш от съветите, дето съм дал в темата, цитирана от Laic /
Как да поръчваме стоки, доставяни само за Англия или ГерманияВ другия случай, зависи каква е стоката, а също така от къде я поръчваш.
При тая цена, виж колко е доставката, много китайски търговци пишат само цената и ако не гледаш, после виждаш, че са сложили 10-20-50$ транспорт /понякога в Алиекспрес директно набиват DHL/, естествено при плащането ще го видиш, но аз да кажа.
Следва получаването. Ако приемем, че цената е с доставката, обикновено тъговеца /китаец/ праща с китайски пощи, по-рядко със Сингапур или Хонконг. В първия случай, доставката може да е и 60 дни, при другите - 10-20 дни. Проследява се на адрес
http://www.bgpost.bg/?cid=176Стоката пристига в Български пощи, пощальона ти я носи, разписваш се и я взимаш. НО!!! Ако е обемна е възможно в пощата да я отворят, да видят какво има и да ти изискат разпечатка от сайта на търговеца + разпечатка от банковото плащане. В случай, че стоката е над 30 лв, ще ти вземат ДДС на Цената + Доставката /в твоя случай, 120$ - 24$, НО!!!, на мен последно ми сложиха и 15 лв Митническо обслужване!!!/
Ако търговеца ти я прати с DHL то тогава забавлението е пълно ... Идва стоката в СОФИЯ, от там DHL ти се обаждат, да те питат ти ли ще я освобождаваш или те. Ако избереш сам да се бориш - взимат ти 20-30 лв за ОБСЛУЖВАНЕ и ти я препращат в най-близката ти митница /споделям, щото не си от СФ/.
Дават ти един пакет документи и отърчаваш го Митницата. Там попълваш една торба документи, искат си по-горе описаните справки как, защо и колко си платил за стоката + Доставката, вадиш си IORI номер (безплатно), плащаш на фирма да ти попълни документите (още 20-30 лв) освен ако нямаш електронен подпис, отиваш в банката, плащаш ДДС /+3 лв такса/, носиш всичко това на гишето и ти слагат печат на товарителницата.
След това се обаждаш на DHL, даваш им подпечатаната товарителница, те ти дават стоката. /до тук към 50-60 лв само такси, башка ДДС-то/
Ако избереш DHL да те представляват - попълваш им пълномощно, пращаш им го до София, те ти пращат платежните документи, ти плащаш и им ги пращаш отново, те освобождават пратката и на практика пак плащаш почти същите пари за такси.
Затова съвета ми да ти го повторя - ако го има с малка разлика на
http://www.ebay.co.uk/ и продавача е от UK - поръчвай го от там, ще ти дойде с доставката за 4-5 лв и нямаш главоболия.
Посреднически фирми не съм ползвал, та там съвет не мога да ти дам, но не вярвам, да са някакви извънземни и да спестят всичките тези разходи, напротив, ще те изръсят още повече, ако пратката е от САЩ, щото там всеки щат си има собствено ДДС и се набива на купувача.
Пусни линк, да видим какво си намечтал да купуваш, та да ти дадем адекватен съвет.