Лампите за хоризонтално отклонение според мен не са за предпочитане,някой хвалят 6П45С.моят вариант е с ГУ29.Имам и ГИ30 която е почти същата.Ще видим като стигна до там.Оригинално е с ГУ29.6П36С е не особено подходяща за тия неща,по принцип става защото е по разпространена от лампите ГУ29 и подобни,но са за много по голям катоден ток,за по ниски анодни напрежения и като цяло изходното съпротивление се получава по ниско,около 1.5 до 2 килоома.Това иска големи кондензатори на П филтъра и създава някой неудобства.С ГУ29 в този вариант излиза около 3.5 килоома и е по удобно.Тази на снимката е повредена и я използвам само за определяне на някой размери.Ако я счупя не ми е жал за нея.Правих го преди време на печатна платка и тръгна много добре като приемник на 160 80 и 40 метра.На предаване обаче се самовъзбуждаше на 40 метра и сега минах на обемен монтаж.Варианта ще бъде на диапазоните 80 40 30 метра.10 мхц вече е границата за междинна на 500 кхц.Като приемник може да тръгне и на по високи диапазони,но на предаване огледалните ще се излъчват.