| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Мултицетите!  (Прочетена 3254 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен soton

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 398
Мултицетите!
« -: 19 Март, 2013, 15:45:57 »
     Много хора си задават въпроса"какъв мултицет да си купя" и питат на ляво и на дясно и расбира се получават противоречиви отговори,понеже тези дето имат цифрови мултицети по чисто егоистични причини не признават аналоговите ,а тези дето имат аналогови не могат да защитят своя любим уред.Обаче времето тече и нещата се уталожват постепенно,също както мина времето на цифровите часовници!
    Та да си дойдем на думата:първо да ви кажа че аз не се вманячавам да рекламира нито един от двата вида,а повода да направя тази един вид статия,или по точно обзор, е продиктуван от появяващите се от време на време крайни изказвания,от типа "не принавам тези или онези".
    Ако се занимавате с ремонт или проектиране на ново устройство неминуемо ще се сблъсквате с едно неибежно свойство на цифровите машини:те не работят в реално време,а показанията им се появяват със закъснение,което в 99% от случаите е пагубно за работата ви.Рабира се,те имат несъмнени предимства,като например точността,възможността за последваща обработка,виждане от далече,удароустойчивоет и т.н.,само че веднага се запитайте:кога са нужни тези качества?Когато калибрираш друг уред,когато е нужна компютърна обработка,когато гледаш в тъмното,когато тичаш по улицата с мултицет в ръка и т.н.,е да ама такива като мен и вас седят на едно бюро осветено с мощни лампи,ползват компютъра да си извадят някоя схема или дейташиит или да питат колегите нещо си.Веднга любителите на цифрата ще се опитат да ме ухапят,е..хубаво,даите ми поне един пример в който при ремонт или оживяване на ново устройство е нужна точността на цифровата машинка или някое от гореизброените и качества.
    Сега ще викнете че ги отричам,нееее, прекрасни са,но имат точно определено приложение:те са незаменими когато калибрираш някакво устройство или друг уред.А например имам 7 броя цифрови уреда за мерене на напрежение,ток и съпротивление:
    1.5 разряден,с който си калибрирам каквото си искам,който се калибрира вътрешно с нормален елемент,но понеже много голям и с цифрови индикаторни лампи ме нервира и го включвам рядко.
     2.4 разряден,много удобен,с светодиоден дисплей с който си настройвам готовите устройства като за окончателно.Вижда се втъмното когато се налага.
     3.Три броя 3.5 разрядни машинки които служат за всичко каквото се сетя,както и за носене в чантата когато ме викат някъде за ремонт.
     4.Три броя стационарни с индикаторни лампи работят непрекъснато и следят трите ми фази,че тука енергото си прави каквото си иска,а аз имам няколко устройства,които работят в непрекъснат режим.
     Така...толкоз за цифрата.Сигурно ще се намерят сега желаещи за спор и точно за това не слагам това писание в раздела статий,а тук,за да се изкажат и да им олекне!
     Да се занимаем с аналоговата техника:тя е капризна,не е толкова точна,не се вижда в тъмното,а падне ли от масата я пиши бегала.Обаче има невероятното качество да работи в реално време и по движението на стрелката може да се съди даже за първата производна ,тези дето са внимавали в час по математика знаят че това е скоростта,което е извънредно важно при оживяване на електронен апарат.Ще кажете,да,ама Унигор...но защо ви трябва точно такъв скъп апарат?Който и да е първобитен аналогов мултицет върши прекрасна работа,а ако искате да е и точен си го калибрирайте с цифровите,само че за оживяване не ви трябва точност,а сигурност,което цифровия уред не може да ви осигури.Оставете скъпите уреди като Унигор и подобни за момента когато ще спечелите от тотото,за ремонт ви трябва сигурен и здрав руски уред.
    По напредналите ще се хванат за входното съпротивление;да,ниско е,обикновено 50 кОм/в.,но ако ще мерите на първа решетка на лампите с какъвто и да е мултицет ще сгрешите - там си трябва лампов волтмер или нещо от съвременните,дето сруват майка си и баща си,та даже и леля си!
   

   Не ми се пише повече...
« Последна редакция: 19 Март, 2013, 16:20:32 от soton »
0878640251

близо до София

Неактивен stoi

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 221
  • Населено място: Кричим
    • www.ev-bg.com
Re: Мултицетите!
« Отговор #1 -: 23 Март, 2013, 10:00:18 »
http://www.youtube.com/playlist?list=PL4F0B97C59B1D2509   Чудесни и подробни ревюта на мултицети. Който хваща поне малко english ще му е много интересно.

 

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |