Ейй Ориго, браво, че хубаво казано!!! ПОДКРЕПЯМ!
Както се казваше едно време, нашето хоби не бива да е самоцел. Тази чест само имат фундаменталните науки, където това е нужно за тяхното развитие. Радиотехниката и електрониката може да са експлоративни хобита, но по важното е, че са първа производна от 3 фундаментални науки - физика, химия и математика. Без разбиране, без вникване в естеството на нещата не може да има развитие, удовлетворение, опит. За това подчертавам думите на Митко - вниквай! Голямо щастие и удовлетворение носи разбирането. Няма НИЩО СЛОЖНО, има предрасъдъци и прегради, които си поставяме сами и ни поставят, докато ни "образоват". Не приемай ученето в хобито като ученето в училище!!! Нямат НИЩО общо.
През последните 21 години занимания този процес на когниция освен, че ми е донесъл много радост и гордост, ме е научил да мисля, да съждавам, да анализирам. Това хоби развива мозъка както малко други го правят.
Разделяй и владей е системата. Направил си детекторен приемник - разнищи го! Разбери как работи и какво го движи. Направи всичко, за да го подобриш, експериментирай и най-важното - изучи принципите, които трите фундаментални науки залагат зад него. Разбери как се излъчва и приема радиосигнал, как функционира трептящия кръг и какво е качествен фактор, загуби, какво е АМ и как АМ сигнала се детектира. Направи експерименти за подобряване на селективността и чуствителността. Изяж проклетото нещо с кокалите!
И чак тогава продължавай напред.