| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: НЧУ - еднополярно или двуполярно захранване?  (Прочетена 9106 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен wladoo

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 88
И каква стана тя?
Шунтирахме долната RC група на филтъра. :rofl:

Ако ще се прави с еднополярно захранване препоръчвам топологията да е тази:

(Връзка към прикаченият файл)

Подобрява се потискането на брума, напълно се елиминира пукането при включване и най-важното - значително се изправят АЧХ и ФЧХ. Може да се каже че схемата е най-разумния компромис при еднополярно захранване. На практика ООВ компенсира завала на ниските честоти заради кондензаторите при работа с по-малки от максималните амплитуди защото на практика ако разгледаме нещата от гледна точка на общата маса в същност захранващите напрежения се изменят при ниски честоти а товара е все едно свързан по постоянен ток. Реално естествено постоянен ток през товара не може да се изкара, но при разумни амплитуди на изходния сигнал едни правоъгълни импулси биха изглеждали с напълно хоризонтални плата.

Неактивен Radio208

• Квантов генератор
  • Публикации: 510
  • Населено място: Пазарджик
Усилвателят с каква мощност ще бъде ? Моно или стерео ?
Схема за усилвател 10 W:
« Последна редакция: 26 Май, 2016, 13:00:04 от Radio208 »

Неактивен BatKoce

• Квантов генератор
  • Публикации: 508
  • Населено място: Ракитово
    • velevel
Тъй като имам материали за два канала ще е стерео. Мощността ще зависи от трафа. Мисля че имам подходящи трафове за 2Х10 до 2Х15 W. Повече не смятам че е необходимо.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
И каква стана тя?
Шунтирахме долната RC група на филтъра. :rofl:
Колега, ако нещо не разбирате по схемата и идеята позамислете се, после ако пак не разбирате попитайте, или уточнете коя точно група на кой филтър е шунтирана? Ако не е ясно нещо по това което съм начертал да доизяснявам, ако пък съм допуснал някаква техническа грешка пък да се поправя. Идеята е да се използва виртуална средна точка като към нея са свързани и товара и обратната връзка - всичко. Цялата маса на схемата предвидена за двуполурно захранване. Ако не ми вярвате че тази топология е добре работеща и дава отлични резултати, трябва следващия път да я реализирате и изследвате спрямо варианта с изходен кондензатор и може и да се изненадате каква разлика може да има само от една малка промяна на топологията.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1986
  • Населено място: София
  • LZ1SWE
Да, за стотен път се повтаряме - това е технически форум. Тук споровете се водят на база обосновка. Аз също не мога да вдена коя група е шунтирана и какво смешно има в това. Може ли да изясним?
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |