Та след като ми гръмна няколко пъти захранващ кабел в ръката след включване на уреди с неизвестно състояние реших да предприема нещо
Тук съм чел за идеята да се пускат през последователно свързана крушка. Драснах на бързо идея как да направя една постановка
за първоначално тестване на такива уреди.
Състои се от стопяеми предпазители на първичната страна та трансформатор 1:1 които ще служи за галванично разделяне .
След това имаме два автоматични предпазителя. Ключ за постоянно включване и допълнително само бутон за кратковременен тест , с идеята ако нещо се чуе да гърми да се вдигне пръста веднага. След това е крушката.
Питанията са ми следните:
- До колко е смислено да има АП-та в случая, понеже пада на крушката ако има късо в товара няма да се получи мигновенно и дали преди това няма да се задействат АП-тата , като в случая само ще пречат.
- Как е по-коректно да се свърже крушката на фаза или на нула , при положение че всеки път ще е известно на кой край ще е фаза и нула.
- Как се подбира оптимална мощност на крушката спрямо товара при положение че товара е изправен и искаме известно време да го захранваме през тази система ?
Ако имате идеи или забележки по схемата споделете.