Здравейте. Малко искрено и лично.
Притежавах и все още ги имам, немски тонколони 77 набор във състояние ''магазинно'', както говорителите, така и кутиите. Как са се запазили нямам идея. Колоните за мен бяха повече от прекрасни. Реших да подменя гофрите на нискочестотните, като преди това мислих аз да го направя, четох, гледах клипове, но си казах, това не е достатъчно, трябва и опит, може би и техника. Естествено в бгаудио форума, от където много потребители избягаха, заради лошото и превзето отношение, но това е друга тема. Та човека, Коста Рахнев пише по-линковете, че с това си изкрава прехраната, прехвален е от един тон народ, колко евтино взимал, чак подарявал едва ли не труда си. Обадих се по телефона на Коста Рахнев и му задавам конкретен въпрос:
- Здравейте. Имам 230 мм нискочестотни 2 броя, като нови буквално, че можете ли да подмените гофрите или не се ангажирате?
- Коста Рахнев: Да, имам доста работа, но щом е за гофри само изпратете ги.
И така и направих. Попитах за някакво време евентуално, той каза до 7 дни, аз му казах да не нърза може и до 15 дни.
На 8 мия ден реших да му звънна да го попитам ко става, и човека вика:
- Ами смених гофрите, но единия говорител нещо се случи с него и му трябва пренавиване, аз съм се заел с това. Гофрите ти са много особени и трудни за намиране не са 230 мм, ами 231 мм.
Мълча и слушам по телефона, а вътре само като слушам какво говори изгарям... Викам колко пари ще е всичко .... Ами 70 лева, но ще ви сваля 5 лв, заради злополуката. Затворих телефона. На другата вечер ми звъни и ми казва, че единия говорител, като го е лепил, нещо се е разлепило и се вижда малко по говорителя, а другия по малко било се виждало, и една капачка сменил...еми хора направо превъртях, но щял още някой лев да смъкне. Естествено настроението ми е меко казано смазано, след 5 мин разговор, ми вика, ще се откажа от възнаграждението си, ако искате ме псувайте, разбирам ви. Аз му викам, добре как може да си изкраваш прехраната с нещо, в което не те бива?
Сега вие ще кажете цяла България е така...., той вика аз не съм казал, че съм майстор, те по форумите така пишат.
Ето вижте: освен мен друг недоволен май няма, явно в мен е проблема
https://bgaudioclub.org/showthread.php?18270-%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%A0%D0%B0%D1%85%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8http://forum.muzikant.org/topic/145695-%D0%B0%D0%BC%D1%84%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BD-50-ac-022/Да се намерят същите говорители е трудно.
Да се подменят с други-,ще се наложи подмяна на филтъра, и кутията , дето ще рече нови колони.
Името ми е Коста Рахнев,препитавам се от ремонт и реставриране говорители.
Дайте драйверите на някой дето работи внимателно и професионално, да ги тества ,да се сменят гънките
,да се измерят , и ако има нещо за пренавиване , да се оправи.
Преглед на връзки,филтър,елементи,кутия
и терминал.
Импрегниране мемраните, и после ще се учудите колко добре звучат!
Та накратко получих най-гнусните говорители на света, не само че са в лепило, ами и хартията е изтънена на говорителя, като накъсана е. Вие решавайте за напред. Не исках да я пиша темата, защото на снимката човечеца изглежда обикновен и го съжалих, но ми съсипа, много скъпи за мен колони. Дано да се включи в темата, за да видите какви неща ще обяснява:).