| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Коста Рахнев - никак не е добър, колкото го описват  (Прочетена 5736 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
  • Публикации: 439
  • Населено място: Добрич
Здравейте. Малко искрено и лично.
Притежавах и все още ги имам, немски тонколони 77 набор във състояние ''магазинно'', както говорителите, така и кутиите. Как са се запазили нямам идея. Колоните за мен бяха повече от прекрасни. Реших да подменя гофрите на нискочестотните, като преди това мислих аз да го направя, четох, гледах клипове, но си казах, това не е достатъчно, трябва и опит, може би и техника. Естествено в бгаудио форума, от където много потребители избягаха, заради лошото и превзето отношение, но това е друга тема. Та човека, Коста Рахнев пише по-линковете, че с това си изкрава прехраната, прехвален е от един тон народ, колко евтино взимал, чак подарявал едва ли не труда си.  Обадих се по телефона на Коста Рахнев и му задавам конкретен въпрос:
- Здравейте. Имам 230 мм нискочестотни 2 броя, като нови буквално, че можете ли да подмените гофрите или не се ангажирате?
- Коста Рахнев: Да, имам доста работа, но щом е за гофри само изпратете ги.
И така и направих. Попитах за някакво време евентуално, той каза до 7 дни, аз му казах да не нърза може и до 15 дни.
На 8 мия ден реших да му звънна да го попитам ко става, и човека вика:
- Ами смених гофрите, но единия говорител нещо се случи с него и му трябва пренавиване, аз съм се заел с това. Гофрите ти са много особени и трудни за намиране не са 230 мм, ами 231 мм.
Мълча и слушам по телефона, а вътре само като слушам какво говори изгарям... Викам колко пари ще е всичко .... Ами 70 лева, но ще ви сваля 5 лв, заради злополуката. Затворих телефона. На другата вечер ми звъни и ми казва, че единия говорител, като го е лепил, нещо се е разлепило и се вижда малко по говорителя, а другия по малко било се виждало, и една капачка сменил...еми хора направо превъртях, но щял още някой лев да смъкне. Естествено настроението ми е меко казано смазано, след 5 мин разговор, ми вика, ще се откажа от възнаграждението си, ако искате ме псувайте, разбирам ви. Аз му викам, добре как може да си изкраваш прехраната с нещо, в което не те бива???? Сега вие ще кажете цяла България е така...., той вика аз не съм казал, че съм майстор, те по форумите така пишат.
Ето вижте: освен мен друг недоволен май няма, явно в мен е проблема
https://bgaudioclub.org/showthread.php?18270-%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%A0%D0%B0%D1%85%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8

http://forum.muzikant.org/topic/145695-%D0%B0%D0%BC%D1%84%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BD-50-ac-022/

Цитат
Да се намерят същите говорители е трудно.
Да се подменят с други-,ще се наложи подмяна на филтъра, и кутията , дето ще рече нови колони.
Името ми е Коста Рахнев,препитавам се от ремонт и реставриране говорители.
Дайте драйверите на някой дето работи внимателно и професионално, да  ги тества ,да се сменят гънките
,да се измерят , и ако има нещо за пренавиване , да се оправи.
Преглед на връзки,филтър,елементи,кутия
и терминал.
Импрегниране мемраните, и после ще се учудите колко добре звучат!

Та накратко получих най-гнусните говорители на света, не само че са в лепило, ами и хартията е изтънена на говорителя, като накъсана е. Вие решавайте за напред. Не исках да я пиша темата, защото на снимката човечеца изглежда обикновен и го съжалих, но ми съсипа, много скъпи за мен колони. Дано да се включи в темата, за да видите какви неща ще обяснява:).
JVC AX-1100 I love u

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
Още няколко
JVC AX-1100 I love u

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • Населено място: София
  • LZ1SWE
Съчуствам ти искренно. Оставил си е ръцете.
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен gruyo

• Квантов електрон
  • Публикации: 281
  • Конювишки джентълмен
Браво  Коста,Браво  Рахнев  ........за  пореден път се  уверих че  в Дай/На   форума са  "Боговете"  и  "Майсторите" и най вече  "Съветниците"   .Чудесни немски  или поне така  мисля  говорители  ги е  направил "Говнорители"   .Хвала  на  такЪви  майстори  !!!! ??? ??? ??? ???
Удрииии!!

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
Да ги беше дал в някоя фирма за ремонт на говорители. там поне нямаше да направят такава тежка простотия. В мегавойс носих два високоговорителя матсушита електрик за смяна на гофри и съм много доволен как ги направиха, бързо, коректно и евтино. Е, имам забележки старата гофра не са я отлепили от хартията ами са я оставили а новата са залепили отгоре върху другата страна на хартията, ама това не е болка за умиране пред това което е направил този индивид тук. Личи си по всичко че тая манипулация я прави на 2ри или 3ти път в живота си.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен silver_bolt

• Квантов електрон
  • Публикации: 103
Добре, като разгледах темите от дадените линкове, явно човекът може да го прави това добре. Иначе защо толкова много различни хора ще пишат хвалебствия?

Като гледам снимките тези всокоговорители изглеждат като правени от аматьор; сякаш някой се е учил на тях. Тук идва подозрението ми че въпросният господин Рахнев може да ги е дал на някой друг да ги работи. Или това, или изобщо не му се е занимавало........или понеже сме в България е бил на 5-10 ракии.....

Каквато и да е причината, жалко за хубавите тонколони.

Неактивен mano

• Администратор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1304
  • Населено място: Пазарджик
  • LZ5TA
    • manofoto
В Пазарджик има един дето му викат Сашо Лъва. Работи доста добре, всички при него си правят говорители и подобни неща. На мен лично ми е правил няколко и съм останал доволен. Ако искаш мога да разпитам за телефон.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
Е както разбрахме много от тия частни индивиди които имат добра слава могат в един момент да се издънят. Не забравяйте и това кой оценява труда им. Едно е бай Кольо на когото е оправил говорителчето за Гоуфо двойка и пак дъни (и той е доволен) а друго е твоите критерии за качествена работа. На фирма гласувам да се дават тия неща поне са професионалисти, с това си изкарват хляба и наистина няма как да направят такава кочина. Но то не знам тия говорители как биха могли да бъдат оправени от тук на сетне. Да им се сменя мембраната и шпулата, то кво ще остане от тях и същия говорител ли ще е?
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
Само с напарване, отлепване и нанасяне на каша от такава хартия и свързващо лепило, с последващо изшкурване чрез релса и носач до старата дебелина. Мъка и много умения. Ако поне са добре центрирани може да се нанесе малко каша равномерно за подсилване, обаче характеристиките вече са някъде другаде за съжаление.
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен gruyo

• Квантов електрон
  • Публикации: 281
  • Конювишки джентълмен
Зарежете  няма  смисъл .Коста  ще е  последният човек   на който  ще  дам да  ми  "Барне  " мойте  Саби   ..о и не  само  той  и "АудиоУчителя "   Поправяли са  ми   говорители Виго    .....перфектна  изработка   получих за  50 лв   двата баса  ............ Време е да се  спре  порочната  практика  "Имам  мнооо  гоУем  майстор  и взима    евтино   .НЯМА добър ЕВТИН  майстор
Удрииии!!

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
Re: Коста Рахнев - никак не е добър, колкото го описват
« Отговор #10 -: 27 Ноември, 2015, 00:32:56 »
Мен парите не ме интересуват, даже не съм го и питал колко взема предварително. Като искам нещо да е наред плащам колкото искат. Лошото е, че се опарих прекалено много, защото и да искам да ги купя тея баси няма от къде. А относно Коста, смятам че няма какво да го обсъждаме, защото има правило, че като обсъждаш един човек, значи струва. Дано поне един човек прочете, темата преди да си прати говорителите.
Утре ще ви кача ужасно скъпи говорители Goodmans минали през него пак, е сори, ама аз като ги видях и чесно ми се сви сърцето.
JVC AX-1100 I love u

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
Re: Коста Рахнев - никак не е добър, колкото го описват
« Отговор #11 -: 27 Ноември, 2015, 00:55:53 »
Като търсиш евтиното , може да попаднеш наистина на "евтино" в случая - евтин труд.

Изглеждат така все едно чирак се е учил на тях и хич не е внимавал какво прави.

При ремонта на каквото и да е изделие може да възникнат всякакви ситуации. Това с изгорялата бобина е точно такава, добре поне, че ти е казал...

Като крайно състояние-отвратително е. С по-широка гънка е можел да замаскира изпокъсаното и да не си недоволен ама явно хич не му се е занимавало.

Пък може да е и както казва, някои ремонти просто не тръгват добре.  Може при първото лепене , самото лепило да не е попило дълбоко и при разсвирването да се е разслоила хартията, даже баш така си изглежда да е станало.
« Последна редакция: 27 Ноември, 2015, 07:11:02 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |