Наскоро се сдобих с Опера 3 , работеща , желанието ми е да я използвам на вилата си , а там ефирен сигнал няма ,само сателит , в частност Булсатком , та мерака ми се заключава в начина по който мога да накарам Операта да покаже бат Бойко как реже ленти по новините ,докат в някоя съботна вечер благоговенно гледам канала на салатка и греяна ракия пред Операта .
Скромните ми технически познания ме наведоха на мисълта ,че трябва двукомпонентниия сигнал /АV/ от приемника на булсатком да превърна в ефирен посредством ТВ Сендер
и да го хвана с антена включена в антенния вход на Операта
проблема обаче е че ефирния сигнал излиза на 31 канал и звука е РАL-В , а Операта е с обхват до 12 канал и е Секам , и те така тези размисли и страсти ме вкараха във форума да потърся помощ
С голяма грешка си колега - какъв ти сигнал "Секам" на Операта бре
- тя и на PAL , и нa SEKAM сигналите еднакво добре , не забравяй , че е чернобяла ! Ама това между нас да си остане
Виж за Електрон цветен лампов има проблем , защото е конструиран на СЕКАМ , а вече всичко ефирно се излъчвева на ПАЛ - ще хваща чернобяло изображението , нищо , че е цветен.
Този ТВ Сендер е за Дециметровия обхват , не става директно ! Има допълнителни отделни преставки навремето , конструиранми за приемане на II-ра програма , конвентират дециметровия на 4 канал май беше на метровия обхват. Но по е лесно с Телевизионна игра от старите , има видео вход и изъчва на метровия обхват ( обикновенно на 11 канал ) . Хем ще имаш игра да играеш , хем и същевременно и ТВ сендер ще имаш