Тук ще ви дам насоки за лесна изработка на мощен поялник.По-мощен и бърз не съм виждал.Като се научите да работите,една човка, отива при усилена работа за 2-3дена.Естетите ще подскочат като видят неглежирания външен вид!Но върши чудесна работа.Използува се мрежовия трансформатор от СОФИЯ 21.Става голям и тежък,става мъжки поялник.Един бубиньор ми прави забележка ,че се казвало споялник.Трансформатора внимателно се разгблобява и се оставят само първичната и тая за 6,3волта-за лампичка.Шината ще я измеря и ще ви я напиша но е доста яка.Това дава възможност на нея да се пробият отворите за болтовете за човката.При две намотки шина ,човката е доста къса,вижда се на снимката и накой път е доста неудобна.Не съм пробвал с 2.5 и 3 намотки.Намотаването на шината ,закрепването на човката и ръкохватката е въпрос на личен избор.Само с тоя поялник и с мощен реотанов мога да свалям електролити от комп.платки без поражения.Ръкохватката може да е от всичко -изгорял поялник,дрелка....даже имах един с ръкохватка от АК.Слагам за ключе едни микрошки.Слагам е така ,че да ми е удобно на моите лапи.Има доста шлосерска работа.Добре е да можете да ползвате някоя работилница.Ама щом възстановявате магнетофони с жица и това ще направите.Първата снимка е на поялници които не ми харесват.Другите снимки дават насоки за работа.Още веднъж се извинявам за лошия външен вид на изделието!Важното е ,че котката хваща мишки.Приемам всякакви критики и надменни забележки!Приемам и въпроси.И последно ,с тоя поялник оправям калайдисаното на желязната харания ,където топя свинска мас.