При еднослойна платка е прието да се чертаят пистите в слой M2 а елементите в слой K1. И не е прието да се чертае гледано от страна спойки а по-скоро гледано от страна елементи винаги. Иначе ако чертаеш пистите в слой M1 и елементите в слой K2 тогава ще гледаш от страна спойки а елементите ще са ти от другата страна т.е. това което искаш, но мисля че при еднослойна платка трябва пистите да са в M2.
Ето ти версия на Sprint Layout 5.0 на руски език кракната идеална даже с доста футпринтове, само разархивираш някъде и си я ползваш:
http://dox.bg/files/dw?a=899651d7c2 тегли бързо защото файла ще стои на сървъра само 1 седмица, съжалявам но тук в сандъците не могат да се прикачат файлове над 2 мегабайта, пък сега да цепя архива на части не си заслужава.
Ако те затруднява версията на руски език, ето тук ти качвам версия на английски език:
http://dox.bg/files/dw?a=f829aaced5Инсталираш програмата и после взимаш от папката crack изпълнимия файл на програмата и го заместваш в папката в която си инсталирал и си готов. така ще имаш пълната версия.
Но предполагам че освен пробната версия с която разполагаш има и друг проблем - просто може би не знаеш някои неща от къде се правят, може би ще е добре да попрегледаш в менюто Help справочника, прочети го целия ще ти е от полза там пише всичко от къде се прави, как се прави, кой слой кой е, в кой слой се разполагат елементите как се пускат метализации и т.н.
С това което ти казах за платкаджийницата съм далеч от мисълта че за тази платка ще идеш в платкаджийница, идеята ми е просто че лично за теб ще е полезно да се научиш да правиш професионално платките така че да могат да бъдат изпълнени в платкаджийница. Това че на теб сега за твоята технология с лака ти трябва просто една скица на страна спойки, и това което си направил ти върши работа е чудесно, но е добре да се научиш да ги правиш така че да могат да бъдат произведени по всяка технология, каквато е идеята на един компютърен проект за платка. Успех и се опитай да подобриш платката, има какво да се желае.