Май има начин да интерфейснеш Без скъпата преходна кутия ето и пинаута:
Благодаря за труда.
Моята идея беше, да поръчам конектор и да се модне стара клавиатура към PS/2.
Писах си с човек, който колекционира и ремонтира стари клавиатури и той каза, че няма шанс да стане, защото протоколите ще са различни.
В момента адаптера го има в Ибей на поносима цена /около 60 лв. с доставката/, а кабел с конектори се продава отделно, на сходна цена.
В музея са качени схемите на оригиналната клавиатура:
http://www.hpmuseum.net/document.php?hwfile=4196 Любимата ми клавиатура /от която пиша и в момента/ е легендарната, механична IBM Model M, която също е със SLD конектор към PS/2, но е с 6 пина, а не 4. Схеми и модове има доста, но честно казано, не ми се разваля.
Това не е аналог на Правец/IBM (8086)
От показаните снимки е видно, че е с процесор MC68010 - т.е на Моторола (Apple Macintosh, Sun Microsystems и други компютрите бяха с такива)
Най-вероятно е дошъл като част от система за управление на някакви машини или процеси, за които често са се използвали RISC или Motorola процесори, тъй като те са били с по-големи производителност и надеждност, за които нашенските Правци са могли само да мечтаят /та то флопитата им работеха на принципа 1 от 5, какво остава за другите неща /
Обяснението ти е възможно най-разумното.
Ако е запазена информация на твърдия диск /стига да работи и да успея да го пусна/, ще се види.
Всъщност, това е и най-редкия модул /HP9153C/ - 20 MB HDD, по специална разработка на НР Night- hawk, която не са могли да наложат, понеже по същото време навлиза IDE-то. Отделно попаднах на мнения, че и флопито към модула /1.44/ не работело с нормални дискети. Не знам, ще видим, а и не бързам за никъде...
И да, наистина модулите нямат нищо общо с нашенските, то и за това ми е голям интереса.
Изключително масивни са: Компютърът тежи 12 кг., а другите към 8-9 кг. Голямото флопи изобщо не е ползано, вътре всичко свети, а перката на вентилатора е като излязла от магазина.