| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Мултиметър UNI10  (Прочетена 3886 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pana

• Квантов електрон
  • Публикации: 340
  • Населено място: Пловдив
Мултиметър UNI10
« -: 02 Ноември, 2014, 18:16:41 »
Търся принципна схема на този уред UNI10. Изпробвах системката му идеална е .Проблемът засега му е в една от платките .Шината на превключвателя е задрала и прекъснала. Уреда е сериозен и си струва усилието да се върне в строя.Ако някой има такъв с описание и схема ще съм му много благодарен ако ги изпрати. Пращам снимка на уреда и платката която е дефектирала.

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • Населено място: София
  • LZ1SWE
Re: Мултиметър UNI10
« Отговор #1 -: 02 Ноември, 2014, 22:10:14 »
Шината ми изглежда препечена от много ток по-скоро... Бая порових, но схема не намирам, само оригиналното упътване, което е безмислено. Надали е сложно, пробвай да я свалиш сам, колега.
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен pana

• Квантов електрон
« Отговор #2 -: 05 Ноември, 2014, 14:07:28 »
Вече успях да приключа с направата на цяла платка .С много търпение в кръжока сръчни ръце с тушовка пергели и лак за нокти работата стана .Надявах се че някой ще намери схема за това време но не стана .Утре почвам да връщам елементите на новата платка .Ако всичко е наред би трябвало да тръгне .Аз си направих белег при разглобаването но не съм сигуренче е бил на правилното място.Затова търсих схемата

Неактивен Radio208

• Квантов генератор
  • Публикации: 510
  • Населено място: Пазарджик
« Отговор #3 -: 07 Ноември, 2014, 12:46:22 »
Старата "технология" (тушовка с лак за нокти) дава отлични резултати, когато е в сръчните ръце на хора като pana ! Пожелавам успех при възстановяването на уреда !  :)

Неактивен pana

• Квантов електрон
« Отговор #4 -: 08 Ноември, 2014, 22:54:10 »
 Успях най сетне да го пусна .Интересно уредче . Трудно успях да намеря точната позиция на галетния превключвател. Засега постояннотоковия диапазон на напрежение и ток работи. Оммера също го проверих .Вътре има едно малко трафче то дава 22в напрежение 50хц за измерване на капацитетите .Предполагам че и другите работи ще работят . Срелката има многа хубав ход. Много се радвам че го възстанових и ще си работя с него . Има два обхвата за омметър . Единия е за по нискоомни резистори до към 2 килоома другия  обхват Мом той е за повисоките поради това че системата е по чувствителна и батерийката е 3в измерва10Мом резистори. В понеделник окончателно ще го завърша . Съжалявам че не намерих принципна схема на уреда  но няма да се откажа да го комплектовам .

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
« Отговор #5 -: 09 Ноември, 2014, 13:44:30 »
 :bravo: Браво!
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
  • Публикации: 142
« Отговор #6 -: 09 Ноември, 2014, 15:47:12 »
Адаш, аплодисменти за свършеното от теб, но все пак, защо просто не възстанови прегорялата писта на оригиналната платка и да се реши проблема ?!
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен pana

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 09 Ноември, 2014, 18:02:15 »
Адаш ами по простата причина сложих нова платка защото новия панталон все пак е по хубав от закърпения. Ще ви издам и технологията . Внимателно разглобих платката .Направих и снимка извадих всички елементи почистих и калая с помпата .Изрязох новото парче стъклотекстолит и продупчих отворите .Намерих точно центъра на превключвателя с пергелите направих концентричните кръгове после ги начертах с тушовката .Изрезите много лесно отпадат с макетното ножче.Ползвах всички видове пергели включително и нулевия . Това ми отне не повече от 4 часа време. После ецване калайдисване монтаж на елементите те не са чак толкова много .Апапите от една фирма дори ми казаха че трабвало до правят компютърен проекти купчина други работи искаха 50 лева. Освен това на мен ми доставя удоволствие да правя такива неща. Аз съм майсторче не понасям кърпене а пенсионерското време е неограничено. Удоволствието да възстановиш цялата платка е по голямо. Днес му залепих едно краче че са го счупили някои .Утре ще го лъскам и мия и смятам да приключа с него.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #8 -: 09 Ноември, 2014, 18:32:24 »
Поздравления за положения труд :drinks: Станало е отлично :good:

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #9 -: 09 Ноември, 2014, 19:23:48 »
Въпросния , компютърен проект няма нужда даже от компютър, какви са тия лешояди на които си попаднал? 

Ето как става "кампютърния" проект:   сканиране на платката на който и да е скенер, разпечатване на лазерен принтер с корекция за черно бяло сканиране, която ще отсвири изобщо цвета на платката при скан-а(ТОВА МОЖЕ ДА ГО СВЪРШИШ И В КОПИРЕН ЦЕНТЪР)- 2 минути работа, после Ютиената технология  с оправяне на пистата с маркер ПЕРМАНЕНТЕН и ецване.

Иначе , поздравления за труда, супер е станала .

« Последна редакция: 09 Ноември, 2014, 19:34:51 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен rkounev

• Квантов генератор
  • Публикации: 542
« Отговор #10 -: 09 Ноември, 2014, 19:40:37 »
ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
Наистина удоволствието е неуписуемо,когато възстановиш техниката.
Платката ти е перфектна,тя не е рисувана от "пенсионерска" ръка.

Неактивен pana

• Квантов електрон
« Отговор #11 -: 09 Ноември, 2014, 20:10:33 »
  Благодаря на всички в допълнение искам да кажа че времето да отида до тази фирма и разговорите които водих беше около 3 часа. Естествено когато имаш вътрешна нагласа и идея как да стане някаква работа е трудно да дадеш парички. Но времето не беше чак толкова загубено хората бяха доста любезни и ми напълниха чантичката с парченца стъклотекстолит от технологичния брак .Това ми е много потребно защото досега за такова малко парченце режех от голямото. Така че съм на далавера. И да приключим с тази тема ака някой има желание за съвет по нея или има такъв уред може да ми пише на лично.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |