Здравейте,
Задължително декодера трябва да е с
"RF modulator ; антена включена в комплекта и коаксиален кабел " !!! . За предпочитане от марката STRONG.
Ще попитане навярно защо ? Най-малко поради 3 причини, от няколко месеца съм пуснал обяви и се занимавам с услуги по настройката на новите декодери към старите телевизори по домовете . Поредния клиент , който имаше различнио становище спямпо мойто и отново изходът в края бе според мойто виждане - коства ни огромни главоболия на двама ни и разходи за него докато се съгласи с мен:
1) Цената днес , 07 .04.2014 г. в Габриово цената бе една и съща на едните и другите - имаше ПРОМОЦИЯ ! в голяма верига хипермаркет в Габрово за 39.99 лв. без RF модулатор и антена и на 39.90лв. NEO - нормална цена без никава промоция ! с RF модулатор , съжалявам за реклама ако правя но го закупихме в в Техномаркет Европа, комплекта съдържа коаксиален кабел и антена
2) закупуването на обикновени декодери е свързано със закупуване на допълнително оборудване свързано със парични средства - специална антена за цифрова телевизия най-малкото за 10лв. и кабел към видео-входа на телевизора - най-често скарт/ чинч или скарт/ скарт - 3 лв. в най-добрия случей
3) обикновените декодери не могат да се ползват на 50% от телевизорите у нас - произведените "соц" телевизори в България би в бившия СИВ , които нямат допълнителни входове от типа "София" , "Велико Търново", " Респром" , "Електрон" , "Рубин" , "Юност" и др. А и днес ми се случи на едно "SONY " да не му работи A / V входа .