Колеги, във връзка с едни блокови питания/захранващи блокове/, които нещо не вървяха като цяло за продажба, днес си поиграх да разфасовам един ... отвътре изскочиха много неща, ала аз си харесах за доработка един арен траф и един дросел, показвам ги на снимката по - долу .
Питането ми е как да пренавия трафа щото да мога да го ползвам за захранващ на някой аудио проект , параметрите на трафа са :
маса 5.3 кила
размери - 12.5 х 14.5 х 8.5 см
сечение на магнитопровода - 36 х 48 мм /17.28 см кв/
навивки - 484 нав 1.32мм кв плюс 128нав 2.12мм кв --- общо 704 навивкимощността натрафа по упътването на Блок Питания е 800 вата
предполагам че съществуващите навивки ще трябва изцяло да се махнат и да се пренавие, тъкмо с тез 2 кила мед ще си платя пренавиването - то е 15 лв в местната жичкаджийница
После има и дросел със сечение на магнитопроводо 40х10мм /4 см кв/ и 160 навивки ПЭВ 1.32мм кв , дали ще стане в този вид за дросел за изправеното напрежение от горния траф , след като се пренавие ?
Сега възниква въпроса за какъв проект ще ми трябва трафа , ами в общи линии отоплението на лампите ще е 6 волта с ток около 10-на ампера , лампите /крайните/ ще са евентуално 6П6С, 6П3С или 6П7С, ако докопам и някой хубава схема с пуш пул връзване на крайните лампи , ще постигна душевно удовлетворение
това последното ми желание предполага поне половин ампер изправено анодно ...
та така, моля за технически съвет и руска помощ при изчисляването на трафа