Моля , моля , дайте шанс и на простолюдието да схване нещо - що е туй ,,фейслифт'' и ,,калпав високоволтов тракт'', нали форума не е само за професионалисти
Фейслифт, буквално: "Смяна на муцуната"
демек : сменена предна част, поразместено това-онова.
Високоволтов тракт - всичко което включва високоволтовата част, захранващия генератор, ТХО, изправителната част, та даже и кабеляците до кинескопа.
Основния модел е Осогово и на негова основна схема се произвеждат телевизорите Мургаш,Преслав и Мизия.
Такъв имаха родителите ми, и дълго време беше семеен телевизор, та на него съм се учил дълго време (учих се да си калявам нервите и на търпение
) после дойде Електрон Ц380Ц-ДБ
Колкото до високоволтовата част на Мургаш-Преслав-Мизия(мизерия)та, ами сменял съм почти всичко, без тхо-то. -Което си е направено да работи-работи, което си е направено да не работи- не ще! Спомням си обаче, че на село в пенсионерския клуб (където ходех да играя шах с дядковците понякога) имаше "Стадион", тая техника не помня някога да е спирала да работи, и не съм виждал или чувал някога да е поправяна. Последните години когато вече дори на село бяха почнали да превземат всичко цветните телевизори (средата и края на 80-те) пак си работеше непрекъснато, със образ по който можеше да се гадае какво е, и вечер на тъмно се гледаха само новините, но работеше!