Това е вторият ми апарат от този тип, който от вчера е част от моята сбирка. Нямах големи очаквания по отношение състоянието му, даже ако мога да си позволя израза "нежелано дете", защото на майтап се включих в едно наддаване за което бях забравил и чийто край ме изненада със съобщение , че трябва да давам пари за още един сандък , за който трябва да търся и място за евентуално постоянно пребиваване. Първият Тулан купих от тукашен колега, който уж го продаваше правейки услуга , в сравнение с новия беше два пъти по- скъп и претърпял под шасито сериозни заменки. От снимките които следват можете да видите как е изглеждал отдолу Тулан ,излизайки от не знам къде най-точно да пиша - да кажем фабриката.Има сменен само един книжен кондензатор паралелно на първичната намотка на мрежовия трансформатор, мога да го махна за да не нарушава автентичността на която държа изключително, но мога да му сложа и оригинален- от онази епоха кондензатор. Лампите с изключение на AZ1 от 1964г. са оригинални. Този е с преобразователна лампа AK3 ,за разлика от другия, при който е ECH4. Всички копчета са налице, оригинални ,скалата му е перфектна - ако иска Мано мога да я сканирам и сложа да обогатява колекцията. Е, има и кусури- няма заден капак,конеца, всъщност телта на скалата виси , но мисля че това е решим проблем.