Щото може да го утрепе тока. И като видят кой кво писал да тръгнат приказки. Най мразя да ме питат,аз да отговарям и после питащият да ме светва колко той е в час той с материята и колко аз не съм. Човекът му обясни за тоя стабилизатор за отоплението като човек, оня се ежи. Ами да направи линеен стабилизатор за 3А с входно 60V променливо и да се хване с него да захрани EL 34. Да видим какво ще се получи! Иначе идеята за стабилизирано отопление хич не е дива,ако става дума за прецизно измерване на лампи. Когато работех в Соди Девня се забавлявах с едни газоанализатори,в които отоплението на Е180СС трябваше да се поддържа в границите 6,29-6,31V. Защото се мереха едни концентрации на кислород от порядъка на 0,1-0,3%. Та има логика и затова подкрепям питащият-като се хвърлят усилия да се прави такова нещо какъв проблем е да се намотае отоплителният траф с няколко извода,които да се превключват? Малко по-сложно става със стабилизатора,но мисля че с един многопозиционен превключвател нещата могат да се докарат. Между другото,от идейка на идейка може да се заформи една схемичка,която да се повтори от желаещите тук. Така че темата не е за затриване.