ситуацията е следната:
вградил съм си риаа в грамофона, схемата съм я свалял от един страхотно свирещ, но днес я открих и в нета, оказа се на дуал TVV46, захранването по схема е 24в, на този от който я свалях беше 50, при мен е на 16, толкова имам налични.
драмата е че звучи калпаво, за проба я захраних с 30в. и звука стана убийствен.
поиграх си с режимите на транзисторите, звука все си е смотан, а на високо захранване е чудесен. въпроса ми е такъв: някой има ли смислено обяснение, не базирано на мистика и заклинания, защо схема работеща с входен сигнал от 4мВ, и с изходен 0.8В свири кофти с 16В захранване и отлично с над 30, като пак подчертавам че си играх да подменям резистори за да променя адекватно режима на транзисторите. ефект- никакъв.
а електрониката не е мистична наука, не съм аудиофил който си купува транзистори с позлатени крачета щото това влияело по незнамкакъв си начин на 42-рия хармоник на третата съставна, но факт е че шиб....а схема работи страхотно с високо захранване и посредствено с ниско. решението е ясно, ще сложа още едно трафче и ще и дам искания волтаж, ама защо по дяволите е необходимо???