| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Търси се батерия.  (Прочетена 5574 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lz2nk

• Квантов електрон
  • Публикации: 452
Търси се батерия.
« -: 26 Март, 2014, 22:28:39 »
Отдавна не мога да си намеря батерии за два измервателни прибора и леко ме е яд, че не мога да ги използвам като ом метри. Единият е ТЛ-4, а другият "Приз". Проблема е, че се захранват с елементи 2 бр. - 332 /съответно А332/. По западния стандарт това е батерия R10, #4, 927, BF, U8. Размерите на батерията са: дължина - 37 мм и диаметър - 21 мм. Последно когато зареждах приборите бях намерил японска батерия 2R10 която беше от две последователно съединени R10 и служеше за захранване на джобно фенерче. Само че за съжаление японската изкара само 2 - 3 години, за разлика от руските с които изкарах може би над 15 години.
Та някой знае ли къде може да се открие такова чудо?
И моля не ми предлагайте да преработвам приборите! Със сигурност няма да ги разваля, като променя оригиналния им вид. Още повече, че имам достатъчно с какво да меря и просто искам тия да са работещи.

Неактивен PDM

• Квантов електрон
  • Публикации: 394
  • Населено място: Велико Търново
  • LZ2PDM
Re: Търси се батерия.
« Отговор #1 -: 26 Март, 2014, 22:53:47 »
Мисля, че и сега се продават батерии 2R10. За моя уред взех литиева батерия за фотоапарат 3В. и направих адаптер от пластмасова водопроводна тръба.

Неактивен lz2nk

• Квантов електрон
« Отговор #2 -: 26 Март, 2014, 23:20:27 »
Интересно как раздели литиевата батерия?

Неактивен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1039
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
« Отговор #3 -: 26 Март, 2014, 23:53:54 »
Ако ти попадне от старите кадмий никел акумулатори.
От тях си отрежи един елемент.Имаше дори Български на мусала.

Неактивен PDM

• Квантов електрон
  • LZ2PDM
« Отговор #4 -: 27 Март, 2014, 07:54:37 »
Интересно как раздели литиевата батерия?
Нищо не съм разделял. Батерията представлява един цилиндричен елемент с напрежение 3 волта. В неделя ще я снимам.

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
  • Публикации: 142
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #5 -: 27 Март, 2014, 09:33:39 »
Отдавна не мога да си намеря батерии за два измервателни прибора и леко ме е яд, че не мога да ги използвам като ом метри. Единият е ТЛ-4, а другият "Приз". Проблема е, че се захранват с елементи 2 бр. - 332 /съответно А332/. По западния стандарт това е батерия R10, #4, 927, BF, U8. Размерите на батерията са: дължина - 37 мм и диаметър - 21 мм. Последно когато зареждах приборите бях намерил японска батерия 2R10 която беше от две последователно съединени R10 и служеше за захранване на джобно фенерче. Само че за съжаление японската изкара само 2 - 3 години, за разлика от руските с които изкарах може би над 15 години.
Та някой знае ли къде може да се открие такова чудо?
И моля не ми предлагайте да преработвам приборите! Със сигурност няма да ги разваля, като променя оригиналния им вид. Още повече, че имам достатъчно с какво да меря и просто искам тия да са работещи.

Колко такива батерии ти трябват ? Твърде вероятно е да има, днес ще проверя...
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен PDM

• Квантов електрон
  • LZ2PDM
« Отговор #6 -: 27 Март, 2014, 16:20:48 »
На този сайт пише, че я има
http://www.shopmania.bg/batierii/p-camelion-2r10-1582111

Неактивен pana

• Квантов електрон
  • Публикации: 340
« Отговор #7 -: 27 Март, 2014, 17:51:00 »
Съчувствам ти и затова ти пиша аз си купих Унигор 4 р той е точно с такава бататерия . Намерих две една 2R10 и една R10 На моя Унигор му трябва само една R10 другата стои пиши ми на теб какво точно ти трябва. Другата 2R10 е цяла но съм обещал на един колега от форума половината за неговия Унигор.

Неактивен lz2nk

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: 28 Март, 2014, 19:06:26 »

Неактивен lz2nk

• Квантов електрон
« Отговор #9 -: 28 Март, 2014, 19:18:15 »
На този сайт пише, че я има
http://www.shopmania.bg/batierii/p-camelion-2r10-1582111
Само един е недостатъка, да се купи от тук, излиза, даже не сребърна, а направо златна. А не намерих къде е тоя магазин.

Неактивен mano

• Администратор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1304
  • Населено място: Пазарджик
  • LZ5TA
    • manofoto
« Отговор #10 -: 28 Март, 2014, 19:47:08 »
Ровя в ebay, но нещо не намирам. Като ида до Германия другия месец, ако намеря там ще купя. Всъщност при немците има, но най-евтината е малко над 3 евро. Ако искате казвайте и да викаме.

Ето 4 броя за около 15лв
« Последна редакция: 28 Март, 2014, 19:52:40 от mano »

Неактивен lz2nk

• Квантов електрон
« Отговор #11 -: 28 Март, 2014, 20:17:34 »
Да видим, gmateev очаква да я има в Пловдив и ако я има там то имам хора които ще ми я донесат, та няма да излезе на такава цена. Иначе за по-големи количества и за по-скъпи неща транспорта вече се оправдава. Ако от тоя електронен  магазин взема 4, то цената ще излезе малко над 17 лв. заедно с транспорта.  За съжаление не ми трябват толкова много.

Неактивен pana

• Квантов електрон
  • Публикации: 340
« Отговор #12 -: 11 Април, 2014, 07:36:13 »
Половинка не ти ли върши работа ? Моята я купиха от Стара Загора магазин Петров.За три лева нещо беше.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |