@ Origo
Само едно не сгрях. Как и скъсяваш живота като храктеристиката и е по допирателната във ВАХ а не далеч под нея, както когато е с 160ома в катод. Живота на лампата се изчислява на базта Максимално допустимия ток при дадено напрежение а не който и да било по нисък.
Да не казвам и да зааноди през 200 ома 2 ра решетка( като предварително и откачи старата връзка от другата страна на трафа, че тогава ще му изскочи капака от бас + още среди...
А може и с тоя изходен траф да направи едно UL връзване та ще има и високи и обем и повече мощност... После ми разправяй, че тия в завода не са си завряли ръцете в Д-то докато са го правили това НЧУ...
ЕМ80 я връзвах през 1м Към анода на ЕЛ84( по препоръка от Origo, тогава той ме осветляваше по темата с Индикаторите, не бях виждал ткава лампа работеща, камо ли схема за нея), като си на Стерео амп веднага забелязваш мъглата, която се получва в канал с индикатора. Просто не Става да го закачваш на крайната лампа.
Закачването към анода на еабц80 също е компромис , но при него не е толкова осезаемо. При стерео Амповете просто ползвам един отделн триод само за предусилвател на индикатора. Този триод , не се ползва за звук. Можете да го видите в схемите ми горе.
@ pansim
ще ти кача една модифицирана схема само за Орфей НЧУ, както аз го виждам, да свири... а не да бръмчи, както е по заводски. Не е задължително да я правиш, тоява е моя възглед по въпроса.
На някой ако не му харесва какво правя с приемниците или какво препоръчвам да се прави с някои от по-масовите може да си запзи негативизма за себе си. Не всеки приемник трябва да бъде рествариран ил ида бъде натяквано, това д асе прави.
В случая Origo чух те , това не го казавш за пръв път и имаш право като сатва въпрос за редки екземпляри, но в СЛучая НЯма нужда д анятякваш повече, при вече монтирана МП3-ка , и при това че ЩЕ се ползва редовно, НЧУ трябва да е изрядно ,тоест античните пробили елемнти с утечки и много брум от тях итн, да бъдат заменени с нови.
Като правя такива преработки, на вискочестотната част директно и режа анодното и отоплението. Няма нужда да мисля още 20 40 годишни кондера какво може да им стане, като се ползва само НЧУ.