| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Лампов грамофонен предусилвател  (Прочетена 227 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 950
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Лампов грамофонен предусилвател
« -: 11 Февруари, 2025, 19:55:10 »
Днес получих остатъци от българска радиоуредба -РУУ75/150. Очаквах повече неща,но това което пристигна и може да се ползва е предусилвателя. Той има входове за микрофон, радио и магнетофон на база 4 броя лампи- 2 броя EF86 и два броя ECC82. Намеренията ми са да го преобразувам по предназначение- поне един от входовете и по външен вид. Тъй като имам доста грамофони с магнитни дози е необходимо поне за експеримент да чуя как те звучат с лампов предусилвател. За целта трябва към един от микрофонните предусилватели да се добави RIAA корекция,иначе изходните напрежения на този вид дози и динамичен микрофон са горе-долу еднакви.Ще приложа схема на предусилвателя и ще очаквам вашите мнения за необходимите намеси-на кой от входовете -М1 или М2 да разчита. Потърсих схеми в мрежата-готови китайски изделия бол, схеми няма. Ще търся и аз, но разчитам и на други мнения, мисля че темата е интересна.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 950
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Re: Лампов грамофонен предусилвател
« Отговор #1 -: 11 Февруари, 2025, 19:57:31 »
https://www.kn34pc.com/sch/sch_ampl/uu_75_150.html
От тук съм взел схемата на предусивателя.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |