Ей това насичане на кен4 го имам на 8086 с ега-карта ,с вга-карта га няма,А при турботата с V20 И с двете карти няма насичане.
Независимо дали съм монтирал 8087.От него файда за игрите-няма.Само дето загрява много и стои за красота.
Машината ми с 8086 е viktor xt 86 и има за биоси два чипа 27с256 един до друг!Фабрично единия беше монтиран върху преходна платка модул със далас 1216, но като се мъчих да сменя батериятя вътре го начупих и сега чипа си е директно в цокъла.Бачка перфектно, но без клок.
Би трябвало със комбинация от бутони да се влиза в сетъпа на биоса?Пробвах всякакви варианти но не стана.Понеже е рядък модел няма описано нищо за него.Но може би защото го няма даласа да не позволява да се сетъпне,което не ми се вярва.
Няма нито един джъмпер или дип-суитч на дъното.Явно настройките са или автоматични или се влиза в биоса по някакъв начин.Има гнездо за 8087-коопроцесор който трябва да се забранява и разрешава по някакъв начин най-малкото.
Добре е ,че има ком-порт и лпт и вградено цга на дъното.Които ги използувам прекрасно за мишка и принтер.
Заради това насичане и нетръгване на някой игри искам да монтирам V30.Понеже е рядък модел ,да го ъпгрейтна максимално.Купил съм му и 8087-на 5 мегахерца,слаб,но позлатен.Те 8087 са-направо ЗЛАТНИ.Купих за 100 лева цяло дано с двата процесора заради 8087.Иначе не успях да намеря в БГ.