| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Машина за кафе си губи паметта  (Прочетена 372 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 933
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Машина за кафе си губи паметта
« -: 29 Ноември, 2024, 17:44:54 »
Предварително уточнявам че ефекта ми носи полза, но ми е любопитно как и защо се получава. Машината придобих в Германия, Нюрнберг някъде 2006 година. Втора употреба, без резервоар, впоследствие я окомплектовах и ползвах доста дълго време. От седмица я ползвам наново след около 2 годишно прекъсване. Това прекъсване е поредно и се дължи на заложен в програмата и алгоритъм за спиране на работа след като направи определен брой кафета.Необходимо е да се извърши процес декалциране или декалциниране за прочистване на резервоара и тръбите и. Направих преди години опит но той не беше сполучлив и индикатора и продължава да мига. Той си мига, тя си работи, работи докато и дойде наум да спре и не тръгва. Тогава ща неща я слагам на склад и ползвам други машини. След като минат две-три години аз случайно я намирам и я пробвам- работи без проблеми изпълнявайки и най -малките подробности. Отварял съм я много пъти, доколкото съм разбрал паметта и е флаш. Че пак ще спре съм сигурен и няма да ми направи сериозен проблем. Дайте мнения за "своеволията" и.  PRIVILEG ESPERIENZA-вариант на Де Лонги Магнифика 3500.

Неактивен Борис Борисов

• Модератор
  • Квантов електрон
  • Публикации: 449
  • Населено място: гр.Бяла, обл.Русе / София
  • Борис Борисов
Re: Машина за кафе си губи паметта
« Отговор #1 -: 29 Ноември, 2024, 17:54:57 »
Има ли малка акумулаторна батерия на платката?

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 620
  • Населено място: Попово
« Отговор #2 -: 29 Ноември, 2024, 19:59:53 »
Заложено е в програмата на цикъла за декалциране. С точния препарат. Когато се опитваш да я излъжеш, че си я заредил с препарата, а реално не е. Следят се няколко параметъра, за помпата, за потока, налягането, за температурата, за времето. Промиването ако е направено само с вода, така се получава. Както казват хората, козата си сака пръч.  :) Иначе има монтиран на платката,  memory back-up capacitors. Той се грижи за паметта. С червено означено.

Неактивен lager

• Квантов генератор
« Отговор #3 -: 29 Ноември, 2024, 20:49:29 »
Не съм я отварял тази година, по спомен няма батерия , но ако има и е умряла как се съвзема и как тръгва, пак казвам според мен е флаш  и няма нужда от батерия.Ще я отворя и ще проверя.Чел съм във форуми за тези машини че хората сипват оцет и тя го приема. Аз пробвах с някакъв препарат за миене, не помня какъв е бил.За тези машини има вече много части, може би само платка или само чип ще свършат работа. Сега я ползвам само на инат, имам две-три други плюс нова с капсули.

Неактивен lager

• Квантов генератор
« Отговор #4 -: 29 Ноември, 2024, 21:06:04 »
https://www.olx.bg/d/ad/prodavam-kafe-avtomat-delonghi-magnifica-CID632-ID9uL1j.html?reason=ip%7Ccool_rec_platform
Това е оригиналната машина.За колегата Дидов- ако наистина има такъв поддържащ кондензатор вместо батерия и аз го елиминирам каква може да бъде случката ?
Има много платки-от 35 до 50 лв за различни модели.

Неактивен vladimirstanoev

• Квантов електрон
  • Публикации: 162
  • Населено място: Sofia
« Отговор #5 -: 30 Ноември, 2024, 17:03:18 »
ако наистина има такъв поддържащ кондензатор вместо батерия и аз го елиминирам каква може да бъде случката ?
Не да го елиминираш, а само да го разредиш до 0 волта и виж какъв е ефекта?
Вместо да го чакаш 2-3 години сам да се разреди.

Неактивен lager

• Квантов генератор
« Отговор #6 -: 30 Ноември, 2024, 18:20:27 »
Така реших и аз да действам. Без тази памет която пази временни данни най-вероятно няма да работи изобщо. В нея се записват и колко  таблетки са натрупани в контейнера- щом станат 10 светва лампа и трябва да ги изхвърлиш иначе не работи. Може само вратата да отвориш и затвориш- тя не вижда дали си изхвърлил отпадъка.Може би трябва да сложа един бутон който да шунтира кондензатора или батерията- още не съм уточнил.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3327
  • Населено място: София
« Отговор #7 -: 02 Декември, 2024, 20:59:24 »
Ето ти бекъп кондензаторчето налично в Комет :

https://store.comet.bg/Catalogue/Product/37011/
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |