| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Документация за дрелките на Елпром Ловеч?  (Прочетена 341 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен nonkapo

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 13
  • Населено място: Sofia
 Привет. Търся документация за старите български дрелки произвеждани в Елпром Ловеч, преди да стане Спарки. Има ли шанс да намеря чертежи в разглобен вид основно на редуктора? Това дето на английски му викат иксплоудед вю:-)? Конкретен модел ще ви напиша утре, понеже дрелката не е в къщи. Благодаря.

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 615
  • Населено място: Попово
Re: Документация за дрелките на Елпром Ловеч?
« Отговор #1 -: 28 Ноември, 2024, 19:21:58 »
Здравей, каква е целта на занятието? Като видиш чертежа какво следва.

Неактивен nonkapo

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #2 -: 29 Ноември, 2024, 11:02:46 »
Привет. Моделът е УПМ2-16 като тази:  https://na-bitaka.com/biznes-mashini-instrumenti/ad/bormashini,2700/,43l/2-16,320 , но мисля че не е много по различна от по новите с цялата дръжка. Дрелката работи, но при определено положение на превключвателя за обороти редукторът блокира. Моторът е в отлично състояние. Искам да разбера дали някой не е пипал и загубил части и после - профилактика и връщане към живот.

Неактивен nikolay48

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 7
  • Населено място: София
« Отговор #3 -: 02 Декември, 2024, 10:42:33 »
Здравей, имам такава бормашина с две приставки циркуляр и ъглошлайф.При мен се получи същият проблем от превключвателя без да е използвана често машината, купил съм я нова. Пускам я работи, изключвам я,  насочвам да пробива нагоре не тръгва. Помислих, че е от пусковия бутон - отворих я, установих че е е от него. Не съм отварял механиката, предполагам от вибрациите се измества превключвателя за скоростите при работа и блокира.Оставих на високите обороти в определено положение за ползване само с удар. Ако можеш отвий болта на превключвателя и сложи по дълъг с щайба и контра гайка и след превключване с контра гайката фиксираш превключвателя. Така мисля, че няма да блокира. При мен я дадох на приятел
и той вместо да отвие болта решил, че като го завие ще го фиксира и го скъсал. Ако ти трябва за проба или части звън-ни.0884110493 Николай.

Неактивен nonkapo

• Блуждаещ електрон
  • *
Благодаря за информацията. Видях че си в София, така че ако се наложи ще ти звънна. И тук дрелката е използувана малко, но явно този модел си има трески за дялане. Другите, по късите нямат умиране, но там мисля че няма тресчотка за бетон. Единствено ключ и кабел ми се е случвало да правя по тях а редуктора ако се чисти и смазва навреме няма грижи с него.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |