Това, което вижадте е това, което имам, Екселската таблица ми я беше давал Миленчо, ама не сработи при мен, защото реално не се смятат с формула клетките а със скрипт, който е външен за екселския файл и при мене не тръгна хиперлинка, понеже скрипт файла е в неговата мрежа не в моята и не можахме да го открием. Та като компромисен вариант го помолих да ми пусне и снима табличките за инересните з амен стойности на атенюатора. Да стойностите са адаптирани към такива на точни резистори от дадена номенклатура.
Сайта, на който оригинално бяха пуснати таблиците и скриптовете вече е тотално бриктнат и , който изтеглил, изтеглил... Имаше подробни обяснения за алгоритъма на смятане и тн...
Танца на стойностите на отделните резистори нагоре надолу е нормален, първо за това го питах, все пак са последователно навързани та си намалява доста плавно ключа.
Определено е добра алтернатива на Евтините китайски логаритнични врътки, дето нямат и 100 завъртания живот.
Не ми е ясно защо някои хора се оплакват като им е предоставена на добра воля и с положени усилия ПРОВЕРЕНА информация, която вече е апокрифна.