| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: km61257alp-25 статична рам  (Прочетена 1160 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
  • Публикации: 588
  • Населено място: град Добрич
km61257alp-25 статична рам
« -: 16 Октомври, 2024, 16:03:24 »
Колеги убих се да търся две такива чипчета.Никъде не намирам.Ако някой има моля да помага.
Има подобни,но са в много голям корпус и няма как да ги наместя на платката даже и със помощни кабелчета.
Благодаря!
--------------------
Мисля,че съм ги виждал като помощна рам в някой стари компютри около процесора?Имам доста такива дъна,но при мен са W24257,с два крака повече и със съвсем друга организация.

Активен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1354
  • Населено място: София
Re: km61257alp-25 статична рам
« Отговор #1 -: 18 Октомври, 2024, 00:50:24 »
Един доставчик ги предлага в АлиБаба: https://www.alibaba.com/product-detail/--Hot--sale--KM61257ALP--25_60056262117.html

(Ако до сега не си пазарувал от там, първо гледай в Тубата как става, защото не е като Алито.)

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
« Отговор #2 -: 18 Октомври, 2024, 07:19:19 »
То със сигурност има стотици заместители!Ето за тези става въпрос.Монтирали са фабрично модулче-платка,преходник на мястото на тези чипове.За сега ги презапоих и се оправиха нещата, но ми се струва,че пак може да спре понеже е бранд-производство на фуджицу-сименс.А тази фирма производител на всякакви чипове, дават,че са боклуци,повреждат се и трябва да се сменят.Майстори в Щатите на аркадни платки ги сменят със шепите.
Така,че е желателно да намеря два нормални бакелитови чипа-работещи.

Активен imagination

• Квантов електрон
  • Публикации: 132
  • Населено място: Варна
« Отговор #3 -: 18 Октомври, 2024, 11:57:14 »
Аналози има, не съм търсил дали се продават

KM61257 256K x 1 Bit Static RAM

MB81C81A
CY7C197
HM6207
IOT71257
MT5C2561
M5M5257
MCM6207
P4C1257
LH52251
CXK51256

Може ли да погледнеш pin 23 (А17) дали случайно не е свързан на на маса ?
Гледам, че другите памети до нея са с организация 128x8 и се чудя дали не се използва само половината и капацитет, примерно нещо като проверка по четност, макар, че за статични памети такива неща аз поне не съм виждал да се правят.

Поздрави.

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
« Отговор #4 -: 18 Октомври, 2024, 14:16:58 »
Това е за видео обработката на една стара аркадна платка.Дефекта е видим когато натисна с пръсти въпросните чипчета,героите/спрайтовете/ се оцветяват правилно и не премигват.Когато не контактува-чипа към платката,някой от героите когато се бият стават безцветни или прозрачни!Дефакто платката работи и без тях.
Бях монтирал цокли за проба и лесно сервизиране и тест,затова първоначално се заблудих,че не контактуват добре.
Но като извадя от друга платка бакелитени чипове и ги монтирам на мястото на тези всичко бачка-супер.
След като разгледах с лупа видях недобре запоени крачета на SMD-чипа към преобразувателната платка която имитира по пинове бакелитен чип.
След като ги презапоих с фин поялник  и измих,всичко се оправи.Явно е фабричен дефект на спойките,защото там температурни или механични причини-няма за да се разпоят някой крачета.
-------------------
Сага не съм при плактата за pin 23 (А17),утре ще видя дали е на маса.
« Последна редакция: 18 Октомври, 2024, 14:24:19 от lopesbroko »

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
« Отговор #5 -: 19 Октомври, 2024, 06:39:57 »
Пин 13 е на маса! освен и пин 12 който е захранването.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |