След повече от 34 години, около 90-та се сблъсках за първи път със схемата на този компютър, има надежди и да оживее.
Започнах от монитора - преписване на hex кода от пдф-а, дизасеблиране и повторно асемблиране за отстряняване на грешките. Досега не бях програмирал на асемблер за 6800. За съжаление все още не мога.
Постепенно започвам да се отказвам от идеята да го събера в оригиналният му вид. За това се насочих към "апаратно съвместим" вариант - с части каквито има в чекмеджето. На макетни платки съм нахвърлил процесорен модул, два варианта на РАМ/РОМ, интерфейси, вместо монитор и клавиатура - сериен порт. Започнал съм да правя видео модул и клавиатура. Флопи контролера и бейсика - мисля, че не са ми по силите. Ще видим. За сега са извън плана.
От монитора са възстановени всички функции без тези за флопито (файловата подсистема) и видео блока. Като завърша видео блока ще довърша и работата по мониторната програма. Прилагам РАБОТЕН НЕДОВЪРШЕН мой вариант на монитора, "преписаният" бинарен файл и няколко снимки.
пс. моят РОМ е малко по-голям и започва от адрес $8000 и до $F190 (ф-я RECT) има тестови програми и друг боклук предимно за тестове. С течение на времето ще попълня празнините за функциите за файловата подсистема.
Предполагам имам доста грешки - както се казваше в един стар виц - не се сърдете на музиканта той толкова може.
едит. със закъснение видях, че първите две снимки не са кропнати, но не мога да ги редактирам вече.