| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Усилвател Студио замяна на крайни транзистори 2н3055 със нови на тесла КД503  (Прочетена 5996 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Radiotehnika

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 49
  • Населено място: Първомай
И тъй като споменах студиото ми може ли един въпрос да не отварям нова тема ще може ли да заменя заводските румънски крайни 2н3055 със нови на тесла КД503 до колкото се разрових били еквивалент на румънските, но са по добри. Добре си свирят заводските доволен съм със Респром ОТМ 1-13 (малките озвучителни тела 30 вата 8 ома ) добре свирят, но ме човърка крастата не мога да седя и викам да ги заменя за напред като купувам радиотехника с90 или амфитон да има повечко мощност .
« Последна редакция: 25 Декември, 2013, 17:53:32 от Pichaga933 »

Неактивен miroton

• Квантов електрон
  • Публикации: 133
  • Населено място: Пазарджик
Re: Re: Свистящ брум от компютъра
« Отговор #1 -: 19 Декември, 2013, 16:27:17 »
Тъи като някога нямаше транзистори при дефектирал кд503 се слагаше 2н3055,всички викаха че са заместители,това са два различни транзистора.
http://www.datasheetdir.com/MJ3055+download
По  добре си го остави в оригиналния вид.

Неактивен Yassen

• Квантов електрон
  • Публикации: 331
  • Населено място: София
« Отговор #2 -: 19 Декември, 2013, 17:22:00 »
Директно слагай KD503 на мястото на румънските 2N3055 без да се замисляш. Кристала им е три пъти по-голям, по бързи са и носят много повече на "бой".
Бъдещето принадлежи на онези, които вярват в красотата на мечтите си.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #3 -: 19 Декември, 2013, 17:30:00 »
Става замяната,но трябва да оправиш началния ток и средната точка на изхода.Добре работят друг въпрос струва ли си физкултурата :)

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #4 -: 19 Декември, 2013, 17:44:20 »
Не си струва според мен. Проблема няма да се оправи така. Нито със смяна на електролити. Само хубава звукова карта трябва.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Radiotehnika

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #5 -: 19 Декември, 2013, 19:51:30 »
Е то си е ясно,че не опират нещата само до махане на 2н3055 спояване на база емитер колектор на КД503 и си свиркай ще си иска настройка и доста пипане затова питам струва ли си да знам дали да се заемам ..

Неактивен Radiotehnika

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #6 -: 19 Декември, 2013, 19:59:41 »
И отново пиша, че си свирят перфектно заводските 2н3055, според тока в изхода на не пълен тормоз си дава спокойно 24 вата, а ако се усилят докрая всички корекций и сигнала ще си изкара 35 вата без съмнение. Просто искам за напред ако имам късмета да си взема Радиотехника с90 или Амфитон 50ас да имам повечко мощност да не тормозя тези (2н3055) .. затова питам струва ли си гимнастиката със замяната, това няма да стане скоро със взимането на съветските колони и засега си карам със 30 ватови на 8 ома Респромки отм 1-13 за който румънските са перфектни със КД-тата ще стане по мощничък и знаете какво става със слаби колони на мощен усилвател, а аз съм фен на руските и българските техники колони,еквалайзери,декове,усилатели,тунери и др. и ще ми е гадно да ги изгоря .. Затова споделете мнение дали да правя замяната .. :)

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #7 -: 19 Декември, 2013, 20:03:21 »
Ако знаеш кое как пипай,ако не не пипай.Има вероятност да убиеш усилвателя.Това вече се е случвало в друга тема.Не те подценявам,просто там има много специфични неща.Преди всичко офсета трябва да се направи иначе ще опукаш високоговорителя.Началния ток е важен,сега не си спомням колко трябваше да бъде.Има го писан някъде в описанието.Въобще 2N3055 си върши работа.

Неактивен Radiotehnika

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #8 -: 19 Декември, 2013, 20:17:39 »
Не се убижам аз знам, че не зная все пак съм начинаещ радиолюбител.. относно до настройката нямам проблем с нея отварям си схемата настройвам си напреженията на кд-та и ще си слушам без проблем просто искам да знам струва ли си или не ..

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #9 -: 19 Декември, 2013, 20:29:23 »
Всеки тук е тръгнал от някъде,никой не се родил научен :) Желая успех :good:

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #10 -: 19 Декември, 2013, 21:04:21 »
Мисля че отговора беше еднозначен - няма да има никакво подобрение нито в звука, нито в мощността нито в нищо, и правило е когато нещо си работи да не се пипа без причина, просто в случая няма да постигнеш нищо с тази гимнастика.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Radiotehnika

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #11 -: 20 Декември, 2013, 10:58:56 »
Ще те послушам не зависимо,че мога да си ги настроя няма да пипам защото мога да направя такава беля, че да замине цялото студио както знаем колкото и да знаеш пак се допускат грешки,а сега съм и учащ и ще оставя така нещата като взема колоните Амфитон или Радиотехника с90 ще пробвам може 2н3055 добре да ги хранят и да си свирят доволно и напълно подкрепям казаното от теб, нещо работи ли си да не се пипа защото така много съм си патил .. Перфектно работещ усилвател като искам да го подобря правя обратното развалям го .. Благодаря на всички отзовали се и желая на целия форум Весели Празници .. :)  :drinks:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |