| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Спомени от Народната република  (Прочетена 2875 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: Габрово
Спомени от Народната република
« -: 29 Ноември, 2013, 20:46:14 »
Този сайт е много интересен затова публикувам темата и тук :

Съвсем случайно преди малко попаднах на този сайт , като търсих снимка на стерео-дековете "Финезия" , произвеждани в България. Не знам кои са авторите на то зи сайт , но като цяло доста възбуди интереса ми. Ето го и сайта:

http://www.socbg.com/search/label/%D1%8 ... 0%B8%D1%8F

Ето и страницата на сайта в фейса:

https://bg-bg.facebook.com/Peoples.Republic.memories

Е приятно гледане !

Неактивен simo_

• Квантов електрон
  • Публикации: 491
Re: Спомени от Народната република
« Отговор #1 -: 29 Ноември, 2013, 21:21:45 »
Интересно е да се види как е било, но не бива да се подлъгва човек как всичко е било идеално! Икономически сме били по-добре тогава, сигурно заради СИВ, но кагото изчезна никой не се интересуваше от стоките ни.

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: Габрово
« Отговор #2 -: 29 Ноември, 2013, 22:39:18 »
Идеални неща на този свят няма , положението в България преди 9 IX макар и да не съм бил роден тогава но е било същото както и  сега - глад и постоянно стачки и протести по митинги. Просто ние Българите сме малко лукав народ , повечето ос като почне да им се развива бизнеса и ни  дотрябват хора все гледаме да минем  "метър" , с една дума за всяко нещо сме свикнали да търсим  "далаверата" и завиждаме на другия , нещо от което да имаме лична изгода но явно сме забравили  , че робството от давна е отменено и човешкия индивид  не е стока и не бива да се третира като такава . А в държавата цари хаос и анархия.  Всеки е гледал от Вас филма "Капитан Петко войвода" , помните ли  какво става с войводата след Освобождението  , още от тогава се изявява наший Бай Ганьо.  Но най-големия факт да послужи за пример , ако още се съмнявате   е Българин да е в чужбина и да се обърне за  помощ от друг  нашенец , а от това най-боли.
Солиализизма  претърпява крах макар и да не е наш патент но все пак спомнете си за този строй :
1) Безплатно беше здравеопазването , нямаше потребителски такси , операциите бяха безплатни
2) Образованието е беше безплатно - не съм плащал за учебници аз лично от 1 до 8 клас . А сега един учебник по география за 6 клас е 20 лв. !
3) Работа имаше за всички
4) 70% от стоките за бита си бяха Български - телевизори, радиоапарати , грамофони и касетофони , хладилници , ел- отоплителни уреди  , а сега над 70% са  китайски

Недостатъци : всеки трябва да съблюдава някакви закони , не можеш да си правиш каквото искаш

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
  • Населено място: София
« Отговор #3 -: 29 Ноември, 2013, 22:52:24 »
............................
Недостатъци : всеки трябва да съблюдава някакви закони , не можеш да си правиш каквото искаш

Точно защото сега всеки прави каквото си иска затова сме цъфнали та вързали ...... 
То не е свобода ,а свободия  !

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |