Засега все още е на двора, не се очакват валежи в близките дни тук при нас. По-светло и по-широко е навън ,а има неща за оправяне по него. Става въпрос за радиограмофон PHILIPS FX824A/02.Не е по-старо от мен, но все пак е навършило 70 години. За разлика пак от мен е в превъзходно здраве- на вид е почти вчера излязло от фабриките на Филипс и работи отлично. Днес се занимавах с грамофона-той имаше доста проблеми макар и леки и до преди половин час вдигаше доста силен шум. За него какво е характерно-модел 1000АГ, автомат, много малък асинхронен мотор движи механика и диск. Фрикционното колело е разположено вертикално, имам доста грамофони, друго подобно решение няма.Има избор на скорости и размер на плоча, повторение и прекъсване на възпроизвеждане с две лостчета.Дозата е пиезо с две игли и куплунг за лесно изваждане. Радиото има УКВ до 107 МХЦ, работи отлично, двата високоговорителя осигуряват добро възпроизвеждане на широка лента с преобладаващи басове.Без дрънчене. Ощо 15 лампи от които две изправителки,двутактно крайно стъпало, око-за смяна-всички са оригинални.Има една която видях за пръв път-EQ80. Има доста скални лампи- за всички обхвати и други, всички са здрави.Може би защото мрежовият трансформатор е включен на 245 волта. Това е накратко.