Здравейте форумци,
Нов съм тук и като начало желая на всички много успехи и приятни моменти с любимото хоби!
Надявам се да получа компетентен съвет за една ситуация в която сам се вкарах. Казусът е следния:
Имах комбинирана музикална уредба Philips FW730C - 2x50W, към която бях свързал и грамофон Fonica GS-464. Касетъчните гнезда не работеха от години поради скъсани ремъци, а след един рожден ден на сина ми спря и CD чейнджъра. След като престоя така години, преди месец ми дойде музата да я заменя с нещо по-съвременно. Купих си мини-компонент LG CM2460 - 2x50W. Свързах го със старите трилентови тонколони Philips, които според мен са по-добри от оригиналните на LG-то. До тук добре, но трябваше да свържа и грамофона. LG-то има вход 3.5 мм жак за MP3, телефон и други портативни устройства. Пробвах да включа там грамофона, но силата на звука се оказа като да ти свирят на ухо. Това донякъде го очаквах, тъй като грамофона няма предусилвател. Реших да си взема усилвател втора употреба с каквито е пълно в сайтовете за продажби. Избрах и купих един Philips FA-650. Така се оказах с две музикални уредби, които трябва да свирят с един чифт тонколони. Новото LG няма никакъв изход, освен този за тонколоните. Освен варианта да превключвам тонколоните в грамофона всеки път, когато ми се слуша плоча ми идват на ум още три варианта:
1. Включвам тонколоните едновременно и в двете музикални уредби, като следя преди ползване да е включена само едната от тях. Тук обаче имам усещането, че ще стане беля.
2. Правя си превключвател за тонколоните и превключвам, според това коя система ще ползвам.
3. Правя си кабели с чинчове и включвам изходите за тонколони на LG-то във входа AUX на усилвателя. Тъй като обаче самото то е усилвател, имам лоши предчувствия за крайният резултат. Усилвателя Philips FA-60 разполага с още доста входове, които показвам на приложените снимки.
Стана малко дълго обяснението, за което се извинявам. Можете ли да дадете съвет за разумно решение?