| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: търся майстор за лампово радио  (Прочетена 1993 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Активен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
Re: търся майстор за лампово радио
« Отговор #15 -: 17 Януари, 2023, 15:09:58 »
Момчета,спорете но не нарушавайте добрия тон.И без това не сме останали много.Остава и в тази толкова интересна област да вземем да се делим!!!Те другите се уж карат ама става дума за много пари.Ние какво делим.?Не с тоя тон.Голям праз ,че знаеш малко повече от другия.
   Бих желал вечер,като отворя тук,да виждам едни добронамерени съмишленици,с които имаме какво да си кажем.
   Аз ви ценя,защото имаме общи теми и интереси и вие сте един друг свят,различен от сивото ежедневие!За всеки има ниша,да се обогатява и открива нови неща.Важното е да си контактуваме и се радвам ,че ви има!

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: България
« Отговор #16 -: 17 Януари, 2023, 15:28:43 »
ето една схема

lz2lx от написаното от теб си правя изводи че нямаш опит с лампови УКВ. Не се заяждам.
http://archive.radio.ru/web/1971/07/039/  http://archive.radio.ru/web/1971/07/039/  http://archive.radio.ru/web/1971/07/041/

Не с лампови радия нямам но с лампови (УКВ) телевизори най малко 5 години съм си изкарвал хляба. На радиото какво му е различното? Пък и въобще не ме интересуват.
   Най лесното което може да направи колегата е да почука с дръжката на малка (малка) отверка тук таме където се съмнява когато приемника работи и повредата (вероятно) ще се чуе.
« Последна редакция: 17 Януари, 2023, 15:49:45 от lz2lx »

Неактивен ntsolov

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 5
  • Населено място: Видин
« Отговор #17 -: 17 Януари, 2023, 16:50:49 »
Понеже не съм вкъщи няколко дни, като се върна ще проверя модела и годината, доколкото ги пише, разбира се и дори ще снимам вътре, ако това може да помогне да се идентифицира проблема. Много благодаря за споделените мнения до момента!

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #18 -: 17 Януари, 2023, 17:17:01 »
Значи така,моля всички майстори да прочетат много внимателно какво иска човека.Иска някой да му ремонтира радиото.
Относно приказките за АПЧ двата модела произвеждани през 1960 г. Nordmende Turandot 60 и Nordmende Turandot 59 имат почти идентични схеммни решения и еднакъв УКВ блок.Там няма АПЧ,има вход антена,155В и 6,3В захранване и изход 10.7 мхц към междинночестотния и толкова.Подолу схемата за особено упоритите.Та на въпроса за спазването на добрия тон във форума има начин,ама на мен конкренто ми е особено неприятен да го прилагам пък и не искам. :drinks:.Така че моля колегите,нека се уважаваме

Неактивен ftest

• Квантов електрон
  • Публикации: 366
  • Населено място: София
« Отговор #19 -: 17 Януари, 2023, 18:23:03 »
Потвърждава се мнението за неизправен елемент.
Няма нищо необичайно в схемата.
А лампови радиоприемници с АДЧ категорично има.
Както европейско, така и руско производство.
Лично съм попадал на такива, даже с електромеханична(!)
следяща система.
« Последна редакция: 17 Януари, 2023, 18:50:21 от ftest »

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1952
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #20 -: 17 Януари, 2023, 20:20:54 »
извинявам се

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: България
« Отговор #21 -: 17 Януари, 2023, 21:46:51 »
Простудил съм се имам общо неразположение.
Чел недочел писах отговори моля за извинение ако съм засегнал някого.

Неактивен ikarlo

• Квантов електрон
  • Публикации: 275
  • Населено място: София
« Отговор #22 -: 18 Януари, 2023, 10:58:24 »
Бих започнал с презапояване на спойките в УКВ блока. Особено, ако е с печатен монтаж.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |