Така... смених филтъра с нов италиански , вакумирах около 10 минути с оригинална вакумпомпа чрез вентила който запоих преди това!Като пуснах газ да го заредя,всичко си дойде на място кондензатора загря до невъзможност да се пипне в началото.И в края беше студен!Вътре бе замръзнал перфектно!След като нагодих и термо реле хладилнико фризерчето влезе в час и винаги тръгва както трябва и си потдържа температура!
Със Силтал-фризера обаче нещата не се получиха.Не смених компресора на който пишеше Р134 и направо го напълних със Р600!
След секунди компресора си промени звука и заби тотално,още при зареждането???Явно наистина маслото и компресора не отговаря на газ-Р600 който имам?Така поне пише из сайтовете и руснаците го казват!Явно се пресича маслото и запушва защото кондензатора въобще не загря докато се мъчих да го зареждам!Оставих го така за сега херметизиран докато намеря решение.Имам нов компресор за Р600 и сега ме е яд,че не го смених!Върнах вакумпомпата след като си свърших работа и сега питането ми е дали мога да вакумирам фризера чрез компресор от мраз 200 -руски,на който съм запоил два вентила?На сервизния отвор през който ще вакумира и на изхода от където мога да го ползувам за надуване!Мерих вакума достига до 09-1 бар не повече което ми се струва,че е малко,ама други колеги пишат,че става!Може би за по дълго време да го задържа?Като време за вакумиране.
Междо другото като разхерметизирах фабрично Силтала вътре имаше доста газ,което ме навежда на мисълта,че е нямал дупка,а се е запушил от годините или компресора вече не е имал сила-за нагнетяване,от своята над 20 годишна работа?За около месец стоене щеше да си е изпуснал всичката газ ако имаше дупка.