Здравейте колеги,
един бърз въпрос - преди време гледах снимки из форума, но не мога да ги намеря сега за да му пиша на лични. Един колега беше снимал реставрация на някакво радио (примерно което и да е радио със заден капак като на Мелодия сивкав или Тур М2), и ми направи впечатление, че беше намазал с нещо, лакирал или каквото и да е задният капак на въпросното радио. Капакът изглеждаше като излезнал сега от фабриката. Не беше направен лъскав, а просто му беше възстановен тъмният красив цвят.
Много ще съм ви благодарен ако някой сподели опит и технология относно реставрирането на тези мукавени капаци. Моят капак е здрав като цяло - искам да го освежа просто. Бая труд се хвърли по радиото снимки като довърша. Не знам до колко е уместен и интелигентен въпроса, но бих искал да чуя мнение. Имам 5 6 идей как да стане, но по добре да попитам и да се посъветвам колкото и да е елементарно и тъпо - преди да съсипя нещо, и да се чудя после от къде да изнамеря капака. На принципа питай преди да счупиш.
Моето е Тур2 някой го беше намазал с черен лак и разменил лампи - скъсах се докато го направя автентично с нови лампи дори.