Явно трябва да намеря оригинален дросел,пробвах с различни от 30-90mh с някой сменя гамата като цяло.Понеже в момента нямам тестова програма,само продос платка това успях да докарам.Благодаря за инфото как да свържа променливия кондензатор към кварца преди време пробвах паралелно и не стана по принцип знам,че може и двата варианта но с този тръгна от раз.
Когато стартирам тестова програма ще видя кое как е с доизкусуряване на детайлите,но ще трябва в сервиза да свърша работата където имам и апаратура за измерване.
тук на полеви условия с поялник и отвертка-толкова.Прилагам и две снимки с дросел и без дросел?
Не можах да разбера за р11,когато го махна имам само цветно изображение-никаква чернобяла картина?Оставих го, 4к7 е фабрично.Не съм пробвал да го изменям ,мисля,че няма да е от полза.Без да махам резистора чернобялото изображение е чисто без цветни смущения-перфектно и цвета се появява когато играта стартира.Супер е.
На мястото където сложих 47 пикофарада ,заводски имаше син 150 нанофарада???Като филтриращите тетеелките по цялото дъно.