Здеавейте, приятели,
Всъщност нищо особено, ма да си кажа.
Бил съм фастък в малките класове и на гости при баба и дядо. Так, идва на гости и братовчедка ми, студентка по химия в Бургас и носи едно ЕХО в кожена калъвка. Е не бях виждал тогава да излиза музика от такова малко нещо. Мале, било е завист!
Е, сега си имам едно ЕХО1, пее и ме радва,но не става въпрос за него. Преди известно време получих кутия от ЕХО 2. Ама празна. Опитах тук да получа една платка, но без успех.
На края реших да си събера едно. За база използувах една стара платка. Използувах един DSP Modul
https://www.ebay.de/itm/265484620121Схемата и описанието са на края на страницата, въртете колелцето на мишката.
Има го и в Алекспрес. Струва около 20 лева.
Доста популярен модул, който предлага прием от УКВ през КВ до СВ и ДВ. Аз се реших на класиката - СВ и за да става за всеки ден - УКВ.
Електриката не беше проблем, но механиката. Добре че един приятел с 3D принтер се насочи на помощ и ми направи колелцата.
За захранване една 3,7В батерия от телефон със ограничител на зареждането.
И така с малко усилие си имам ЕХО УКВ.
Само чака за телескопична антена още, не че му трябва, ама...
Ето така изглежда
Още веднъж модула:
В схемата на свързване трябва да се промени потенциометъра. Необхлдим е само един потенциометър 50к без допълнително съпротивление.
Ми на мен ми харесва, щото върши работа.