Компютъра работи вече , всичките ИС ги сложих на цокли , но не това е бил проблема , явно хард диска нещо е правил проблем .... , а сега , след като форматирах хард диска му на ниско ниво всичко тръгна.
Благодаря много на rumburak за информацията.
(между другото намерих още памет /намерих -тоест купих/ но като слагам още един чип и включа PARITY пак не се държи нормално ... не си брои паметта до края, така че го оставих както е ... без последния чип и без PARITY)
За сега ще е с VGA карта, имам един EGA монитор , но не работи .... дава някакво изображение ,ако може въобще така да се нарече , но той ще е обект на друга тема. Важното че компютъра работи. Добавил съм му флопи 1,4 и XTIDE с компакт флаш карта, оригиналния хард диск както казах работи (даже идеално) , но за сега ще го изключа , няма смисъл да се върти ... напразно.
За в бъдеще ще гледам да му добавя мрежа и може би .... звукова карта , real timе часовник ....
През цялото време се притеснявах че главния чип на дъното ...или как да го нареча - "чипсета" е заминал (тъй като само него няма от къде да го взема) , но за мой късмет не е.
Когато му сложа ко-процесор , то той грее много , не знам дали е нормално ....
като го сглобя съвсем ще сложа снимка , много му се радвам , вече имам 2 работещи Правеца. Имко4 и Juko (този) , на ред е XLturbo....