Доскоро мислех че имам сбирка включваща всички български опити за създаване на що-годе добре работещ магнетофон.Преди две седмици видях нещо което не притежавам и то беше означено като МК6.Ролков магнетофон- не мога да кажа че е усъвършенстван вариант на МК5, защото има същите качества и недостатъци.Различава се от предшествика по леко променен външен вид и размери, съществена разлика е в начина на управление- липсват многото клавиши.МК6 е описан като двускоростен, но в моя случай липсва превключвател на скорости, отвора е запушен.Има и изменения в схемата, но незнам дали има ефект от тях, тъй като още не съм го чул и сравнил с по-стария.Има една лампа по-малко и една-ECL82 е заменена с ECL86.Има и само един високоговорител, но по-голям. Засега толкова за новата ми придобивка, по-късно след като се запозная по-подробно може да добавя нещо.Сега като допълнение ще ви преставя и един преставител на на тази група апарати от ГДР- не си спомням да съм го показвал. Това е магнетофонна приставка ТОНИ. Ако има интерес ще покажа допълнително.