| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Някой заварчик от София ? :)  (Прочетена 2245 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1130
  • Населено място: София
Re: Някой заварчик от София ? :)
« Отговор #15 -: 07 Декември, 2020, 02:25:55 »
   Ще пробваме, ако не стане ще го режем,както казват в нашата махала. Подробности на Л С.

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
« Отговор #16 -: 07 Декември, 2020, 02:39:35 »
   Ще пробваме, ако не стане ще го режем,както казват в нашата махала. Подробности на Л С.

:hi: много благодаря :)

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1952
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #17 -: 07 Декември, 2020, 08:11:43 »
Добре де, Защо не изправиш ламарината?
Железарите имат валяци за изправяне.
Само трябва да защитиш полираната част с фолио.

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #18 -: 07 Декември, 2020, 08:59:23 »
Преди много години в книгата на П. Барт "Hi-Fi усилватели" беше описана конструкция на електростатични слушалки. Изработването на металните- алуминиеви -решетки не помня там ли беше описано или с мой приятел измислихме технологията. Диск от алуминиева ламарина се пробива като решетка за мелничка за мес примерно. И при дебелина на ламарината от 0.8-1.0 мм. както и да се пробива, с каквото и да се пробива нещата не могат да се получат директно. Защото мембраната- изработена от метализирано фолио за кондензатори и залепена върху два диска с дебелина по спомен 0.2мм.  трябваше да е между два такива алуминиеви надупчени диска, върху които се подава високото напрежение- окоо 500-60V. Предполагам си го представяте- напрежението се подава върху алуминиевите дискове, а между тях е мембраната, от двете страни отделена от алуминиевите дискове с изолационни кръгове от текстолит с дебелина примерно 0.2мм. Не помня точните размери, просто искам да обясня възможно най-нагледно замислената конструкция. Та моя приятел измисли технологията за изправяне на надупчените алуминиеви дискове. Реже се диска, покрива се с милиметраова хартия и се прави решетката мисля с 2.5 или 3мм. свредло. След пробиване с по-голямо свредло са зачисиха отворите от двете страни на алуминия. Оставааше "изглаждането" на двтата диска. Идеятя- притискането им между две парчета чугун, съответно обработени по необходимия начин, нагряването на така получения сандвич и оставянето му да изстине бавно. Тогава- материал бол. разходихме се из завода, намерихме парчета чугун, колегите ни ги изрязоха и от там- на фреза, после шлайф. Стегнахме единия алуминиев диск между чугунените парчета и последва нагряване с ксижена. Доколко- оксиженистът си прецени. После тоя сандвич го захвърлихме настрани и отидохме да си гледаме работата. След обяда на стола отидохме, нещото беше все още леко топло, но оксиженистът каза да разглобяваме. Извадихме от "сандвича" перфекто изправено алуминиево дискче! Уникално добре се получи! От там- в лабораторията и всякакви проби, които измислихме доказаха че дискът е идеално прав. Направихме си два комплекта- по 4 диска, направихме и слушалките. За съжаление по него време високоволтовите транзистори бяха непостижима мечта, опитахме с т.н. схема "Бобено стъбло", но не можахме да докараме нещата. Чухме им гласеца, чухме един много дълбок бас, но не чухме това, което очаквахме. Както и да е, сетих се за начина, о който изправихме алуминиевите дискове. Колегата, ако намери къде може да опита тоя начин, въпреки че ако рязания на лазер детайл не е алуминиев, не знам какво ще се получи. Просто споделям идеята. За залепянето вчера се сетих, наистина има лепила всякакви, но според мен ще е необходима консултация със специалист.Лепилото ще е двукомпонентно, това е ясно. Но какво точно- има консултанти по фирмите и магазините. Мен лично ме учудва огъването след лазерното рязане. Виждал съм подобни детайли, рязани на лазер, идеално прави, носъм виждал и такива, на които ръбовете дератт като пили. Явно всичко зависи от лазера и точността на рязане. За това се сещам, това споделям. За сега -това.
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #19 -: 07 Декември, 2020, 17:12:25 »
Другия вариант, но за мен той трябва да остане като последна възможност. Накапване на няколко места, или точкуване, изправяне с чука и мамата и после- кит,  лъскане, боя, пак кит, пак търкане.Добър автотенекиджия ще се справи, но колко ли ще иска за майсторлъка?
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
« Отговор #20 -: 07 Декември, 2020, 20:17:14 »
По принцип, трябва да има Г образно огъване в краищата. Това огъване държи ламарината да е права. Друг по труден вариант е да има жлебове или нарези, които се правят на хидравлична преса, като има мъжко и женско тяло, използват се призми. Когато се натисне с пресата, се получава вдлъбнат и изпъкнал отпечатък.  И ето какво представлява огъването в края.
https://sament-group.com/bg/%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB.html

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #21 -: 07 Декември, 2020, 20:23:03 »
Ламарината е гъвкава, мога да я огъна и на другата посока и да застане така или да се върне в изначална позиция, не мисля че би се изправила с нагряване.
Двама колеги ми предложиха помощ, с запояване и заваряване, да видим какво ще стане .
Благодаря !  :hi:

А ето снимки кава е идеята, тук само съм я подпрял така нагледно :)

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
« Отговор #22 -: 08 Декември, 2020, 08:14:37 »
Пръсни със спрей черен мат кутията преди да сложиш ламарината. Ще има добър визуален ефект
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен DVS

• Квантов електрон
  • Публикации: 141
« Отговор #23 -: 09 Декември, 2020, 08:27:08 »
Няма да стане много добре със заварка, защото ще се получат едни специфични петна на лицевата част.
Има специални болтове, които се заваряват точково и ако са майсторски заварени, няма никакви следи на срещуположното лице.   

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #24 -: 09 Декември, 2020, 10:26:13 »
Пръсни със спрей черен мат кутията преди да сложиш ламарината. Ще има добър визуален ефект

За отстрани съм замислил дървени панели, а зад вентилационните отвори някакъв да кажем черен плат, за да не влиза прах.

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #25 -: 09 Декември, 2020, 10:30:34 »
Няма да стане много добре със заварка, защото ще се получат едни специфични петна на лицевата част.
Има специални болтове, които се заваряват точково и ако са майсторски заварени, няма никакви следи на срещуположното лице.

Да, това ме предупреди и друг колега в форума дето работи в институт по заваряване. Все пак когато е свободен ми предложи да му го занеса и да видят на место, ако им хрумне нещо :) но си мисля, че няма как да стане с болтове, щото трябва да се опъне на рамка като платно, евентуално със залепеане., понеже ламарината е гъвкава

Неактивен soton

• Квантов електрон
  • Публикации: 398
« Отговор #26 -: 09 Декември, 2020, 23:45:42 »
Това е неръждавейка,който е работил с такъв материал знае че няма начин да стане с заварка,каквото и да си мислите.Само винтчета и здрава рамка отзад,което за лицев панел е класика.
0878640251

близо до София

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #27 -: 23 Юни, 2021, 20:00:01 »
Имам развитие по направата, реших да изработя дурвена рамка и да залепя ламарината за дървото с дву-компонентно лепило :)

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #28 -: 23 Юни, 2021, 20:02:31 »
Още снимки:  :)

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |