Здравейте отново, много благодаря на колегата "origo" за схемата, тръгна от раз с нея, сложих и кондензаторите както си е показано, със 100 ома резистори анодното беше към 280 волта, сложих 200 ома за да го намаля малко до 270 волта, до тук добре, това, че ги нямаше средните се оказа окъсяваща едната секция на променливия кондензатор, хваща си станций без никакви проблеми, но до тук с добрите новини, след няколко включвания резисторите след изправителя изпушиха, бях решил кардинално да сменя всички неполярни кондензатори, помислих си, че някой разделителен на маса окъсява, да ама не, след смяната на всички проблема си остана, след изключване меря на електролитните филтриращи кондензатори на анодното си стоят 5 волта и това е, смених някой резистори имаше малко почернели, след замяната им резисторите не пушат, но си греят и това е, какво ли не проверявах по схемата, намирах други грешки, но бяха незначителни, също така не ми се вижда нормално като дам на омметър щепсела да показва 19 ома /не е ли прекалено малко?/
Всякакви насоки и мнения ще са ми от полза, къде бъркам, но проблема е странен, вероятно заради него лампата беше заминала. Освен това като проверя шасито с фазомера свети, което също не мога да открия защо. Весели празници!