Някой да се е сблъсквал с един проблем при Юпитерите???
Когато замених електролитите в предусилвателните платки-усилвател иниверсален, изкочиха доста премодулирани високи честоти и също при запис с по високо ниво което е около 2-3 децибела в червеното криви и премодулира звука!
Същата ролка я просвирвам на КАЩАН и свири добре,възпроизвежда силните и качествени високи честоти и не премодулира при по високо ниво!
Записите съм си ги правил на хубави магнетофони - studer a807 и akai x360d Това са студийните ми магнетофони, вярно записват доста високи честоти които домашните магнетофони-не успяват.Все пак са най високия клас за запис!С по 4 глави и т.н.
Струва ми се,че е заради германиевите транзистори на Юпитерите.Вече на трети Юпитер ми се случва,а с оригиналните руски кондензатори свири по добре???Може би трябва да преработя схемата ,да направя някой корекции.През 80-те години имах една комета руска модел209 която беше смес от германиеви и силициеви транзистори и цъкаше братче,чуваше се супер няма кривене и премодулиране ,не вярвам юпитерите да са така скапано измислени,би трябвало да са по добри и от Кометата!