За момента въпросът е решен по две направления:
1. Поръчах си 10 бройки от китайските миниатюрни. Като пристигнат ще им измеря тока на празен ход, консумирана мощност към отдадена мощност и т.н. Ще ги публикувам, за да няма спорове.
2. Поръчах си крайно стъпало (прилагам снимка), на което за 5 волта се ползва същият модул. Няма да меря там нищо, че не ми се разглобява.
Проблем ми оставя набавянето на 0.3 мегапикселови камери на 5.8 гигахерца. В OLX има два дрона с такива камери, които дронове са вечен спомен на собствениците им. Предложих да купя камерите с телевизорите, при все че телевизори вече имам достатъчно, като по този начин ще им дам възможност да намалят цената на мъртвия товар, който никому не е нужен, но йок. Тъп матрял, както каза Баце. Имам големи камери, но проблем е, че са и едрогабаритни, а не дават повече информация при пилотаж. Бих минал и на такава, но ако да се добави и телеметрия. Имам модул за това, но нямам източник на данни. Типонът е с модифицирана CAN шина, а докато не стане бизнес, чак толкова дълбоко не ми се вниква. Ще се задълбоча де, но все още имам забележки по VFR пилотажа на дронове без каквато и да е стабилизация и отделям приоритетно времето си там.
Ще добавям информация по темата, оказа се, че представлява интерес за хората...