| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Продажба на дисплей или негов аналог  (Прочетена 1113 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен petkosamoletko

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 32
Здравейте,

Индикатор HP QDSP6064, HP5082-7414 или някакъв друг такъв подобен(с лупички) има ли от къде да бъде намерен. В ибей има няколко бройки, но цената ми се вижда прекалено солена. В краен случай натам ще се насоча. Запасил съм се с доста hpdl-1414, но корпуса е прекалено голям.

Неактивен Грет

• Квантов електрон
  • Публикации: 217
Re: Продажба на дисплей или негов аналог
« Отговор #1 -: 05 Август, 2020, 15:12:58 »
Здравейте,
Индикаторите HP 5082-7415 и HP 5082-7414 се използват в българските джобни калкулатори "ЕЛКА 130".
Имат и съветски аналози в техните калкулатори от серията "Електроника". Някъде имах каталог от онези времена, ако Ви интересува мога да проверя за евентуални заместители.
И нещо малко в страни от темата. Вероятно го знаете, но пластмасата на тези лупички е много нежна и лесно се драска, ако се оставят с лицето надолу. Драскотините са едва забележими, но замъгляват изображението. В такъв случай щетите може да се намалят с паста и мека шайба за полиране, но трябва да се внимава много, защото пластмасата омеква и се размазва.

Неактивен petkosamoletko

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 32
Re: Продажба на дисплей или негов аналог
« Отговор #2 -: 05 Август, 2020, 19:59:18 »
И аз имах спомен, че се използват в калкулаторите, но не ми се иска да търся таккъв и да го съсипя заради един дисплей. Гледах и за съветските аналози, но те още по-трудно се намират. В краен случай ще се насоча към някой миниатюрен олед дисплей.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |